Tavasz és fesztivál

2014. március 20. 10:21 - I ♥ NYUGAT

A tavasz a természet ébredésének ideje, amikor az ember is napfényre, színekre, élményekre vágyik. Erre teremtenek kiváló alkalmat a tavaszi fesztiválok, melyek változatos programjaikkal mindenféle korosztályú, érdeklődésű látogatók igényeit kielégítik.
A tavaszi fesztiválok számos településen várják a látogatókat, s ha már felkerekedünk egy-egy produkció kedvéért, érdemes az egyéb látványosságokat is megtekinteni. A Nyugat-Dunántúlon többek között Sopron, Győr és Nagykanizsa is megünnepli a tavasz kezdetét – gazdag programot kínáló tavaszi fesztiválokkal. A soproni Tavaszi Napok 1983-ban első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz, azóta március utolsó két hete hagyományosan magas színvonalú produkciókat kínál a „leghűségesebb városban”. A komolyzenei paletta kiemelkedő műsora Lajkó Félix és ifj. Balázs János koncertje. A két fiatal újraértelmezi és befogadhatóvá teszi a kortárs zenét. Vásáry Tamás zongoraművész és karmester „Liszt nyomában” címen koncerttel fűszerezett zenetörténeti esttel örvendezteti meg a hallgatóságot. A Győri Tavaszi Fesztivál zenei palettája is rendkívül sokszínű: rockmusical, musical-show, világzenei, zenés mesejáték várja az érdeklődőket. Igazi csemege 15. alkalommal zajló Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál. A nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztiválon festő, képző- és szobrászművész közös tárlata, koncertek, táncház, színdarab és zenés bábjáték szórakoztatja a közönséget. Érdekes programnak ígérkezik a fesztivált lezáró a télbúcsúztató és tavaszköszöntő szertűz.

kép forrása:www.prokultura.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr895870794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása