Víz világnapja március 22.

2014. március 20. 11:15 - I ♥ NYUGAT

Az élet nélkülözhetetlen feltétele a víz. Egy újszülött gyermeknek nagyjából 80 %-át teszi ki a víz, ez idős korra számottevően lecsökken. A legjobb és leghatékonyabb szomjoltó, sőt a különböző ivókúráknak gyógyító hatásai is vannak. A vízitúrák és a fürdőzések akár folyók, tavak partján akár a gyógy és élményfürdőkben pedig kiváló és szórakoztató programok testet és lelket megújító, sőt gyógyító erővel.
A Nyugat-Dunántúl régió nagy mennyiségű és igen jó minőségű víz készlettel rendelkezik, ez felbecsülhetetlenül értékes kincset jelent. Szemet gyönyörködtető látvány a Szigetköz gyönyörű ágrendszere, a Fertőtó és a körülötte elhelyezkedő nádas, a Rába folyó vadregényes tájai. Aki szomjoltót keres, szintén kóstolhat nyugat- dunántúli vizeket, gondoljunk csak Balfra, NaturAquara Zalaszentgrótról, Alpok-Aquara Horvátzsidányból vagy a Szigetközi Friss Vízre. Az erőt adó régió bővelkedik kiváló fürdőkben is:Bükfürdő, Sárvár, Lenti, Győr, Celldömölk vagy éppen Zalaegerszeg.
Az idei évben 20 éves az Aqua Szolgáltató Kft., így születésnapja alkalmából március 21- én egész napos programot szervez a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontban Mosonmagyaróváron. ( www.futuramoson.hu )
A Fertő- Hanság Nemzeti Park Tavaszindító tőzikés túrák a Víz világnapja alkalmából egész márciusban névvel indít programot a jeles nap alkalmából. A Répce árterén fekvő ligeterdő 150-200 éves kocsányos tölgyei és magas kőrisei alatt tömegesen virágzik a tőzike. A szakvezetéses túrák ideje a tőzike virágzástól függ. (www.ferto-hansag.hu)
A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum az idei évben is csatlakozott a Magyar Fürdőszövetség Víz Világnapja rendezvénysorozatához, amely kapcsán számos színes programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. (www.bukfurdo.hu)

Szigetköz_Idill.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr105870820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása