Ják 800

2014. április 24. 14:04 - I ♥ NYUGAT

A római katolikus apátsági templom idén ünnepli alapításának 800. évfordulóját, melynek ünnepsége ezen a hétvégén lesz a településen. Híres Árpád-kori műemlékünk kedvelt a turisták körében, az apátsági templomban a középkor elevenedik meg és egy kis időutazáson vehetünk részt a templom falai közt. Ják nembeli Márton alapította az apátságot 1214-ben Szent György tiszteletére, ahol 1223-ban már élénk szerzetesi élet folyt.
A jáki monostor 800 éves programsorozatának megnyitó ünnepsége április 25-én 18.00 órakor kezdődik Vígh Andrea Liszt-díjas hárfaművész előadásával. Az est folyamán részt vehetünk egy 60 km-es gyalogtúrán, mely igazi kihívásnak ígérkezik 20.00 órai indulással.
Az ünnepségsorozaton jelképesen végigvonul a 800-as szám, hiszen április 26-án, szombaton ehhez kapcsolódóan sportrendezvények, Devecsery László interaktív gyerekműsora és sok színes program várja az érdeklődőket. Kézműves kirakodóvásárt szerveznek egész hétvégén, valamint szombat este ünnepi nagymisét celebrál Veres András megyéspüspök, melyen részt vesz Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és Korzenszky Richárd tihanyi perjel.
Április 27-én, vasárnap 10.00 órakor Szent György napi búcsú veszi kezdetét. Gazdag programok és színes kínálat várhat ránk Jákon ezen a hétvégén!
A teljes program elérhető a www.jak800.hu weboldalon.

ják.jpg

kép forrása: jak.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Ják

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr466082113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása