Top 5 aktív úticél a Nyugat-Dunántúlon

2014. július 14. 09:04 - Tencsi

1. Kőszeg és Írottkő

Ha a bakancsos túrák során nem csak a természet értékeit, de a környék kulturális emlékeit is szeretnénk felfedezni, akkor Kőszeg és környéke az ideális választás. A város Jurisics várával, műemlék házaival, rendezvényeivel ideális helyszíne egy kellemes vasárnapi sétának

_DSC5760_1_2Adjust.jpg

A város fölött magasodó Írottkő hegy a Dunántúl legmagasabb pontja. A 882 méteres csúcsot és környékét foglalja magában az Írottkő Natúrpark. A parkban találjuk például az Óház-kilótót és a Csillaghúr tanösvényt is, a Chernel-kertben pedig Kőszeg madárvilágával ismerkedhetünk meg.

TIPP! Kalandozzunk a titokzatos Holdfényliget szabadidőkertjében!

 

 2. Fertő-tavi kerékpárút

_DSC5145.jpg

 Kezdő, haladó és a hobbi bringások is megtalálják a számításukat a Fertő-tó körüli kerékpárúton. A terep a nem túl gyakorlott bicikliseknek is kedvező: a legtöbb helyen az autóktól távol kanyarog az út, és a szintemelkedés sem jelentős - a profik viszont akár egy napos tekeréssel is lazán teljesíthetik a tájat – aztán sétálhatnak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, sütkérezhetnek Fertőrákos strandján, vagy kipihenhetik a fáradalmaikat Balfon, a gyógyfürdőben.

  1. Pannonhalma és Sokoróalja

Pannonhalma és környéke szintén azoknak jó választás, akik a táj mellett a kultúrába is belekóstolnának. A Főapátság is élmény, az arborétumban pedig több mint 400 növényfajt gondoznak. Az Abaligeti-barlangban klímaterápiával gyógyulhatunk, a közeli tavon pedig csónakázhatunk is.

Még több infó az Apátságról >>

Még több aktív kaland Magyarországon >>

4.Őrség

Vas megye délnyugati sarkában találjuk ezt az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek. Innen a táj neve Őrség. Az évszázadok során az itt élők a természettel harmóniában élve alakították ki a táj arculatát, kisparcellás gazdálkodásukkal, tájba simuló épületeikkel. megteremtve annak sokszínűségét. A térség legnagyobb vízfolyása a Rába folyó. A Sárvárig terjedő szakasza Magyarország egyik legtermészetesebb állapotban megmaradt folyóvize. Az Őrségben számos tanösvény mellett jelzett túraútvonal hálózat várja a bakancsos turistákat, önállóan, szakvezetéssel vagy garantált túrák során is felfedezhető. A vidék kis forgalmú közútjai és a kijelölt erdészeti üzemi utak kiválóan alkalmasak kerékpározásra, de a térségben lovaglásra, sőt szekerezésre is van lehetőség.
Forrás: www.orseg.info.hu
Kástu_TSz másolata.jpg

5. Szigetköz

Hazánk legnagyobb szigetét, a Nagy- és a Mosoni-Duna körülölelte Szigetközt a Duna ajándékának nevezik, hiszen annak hordaléka építette fel. A térségben a kerékpáros és vízi turisztikai adottságok mellett bőséges kulturális kínálat, kiváló fürdők, természettudományos látogatóközpont, vadfarm, kalandpark, bemutató pékség, értékes múzeumi gyűjtemények garantálnak tartalmas nyaralást.A Szigetközben számos lehetőség kínálkozik a kerékpározásra. A Duna menti nemzetközi kerékpárút része a Szigetközön átvezető szakasz. A vízi túrák kedvelői végigjárhatják a galériaerdők övezte Mosoni-Dunát és a vadregényes felső-szigetközi Duna-ágrendszert, melyek felejthetetlen élményt ígérnek a kajakkal, kenuval érkezőknek. A vízi túrák alapvetően két nagyobb lehetőséget kínálnak. Az egyik a Mosoni-Duna Rajkától Győrig tartó, 105 km hosszú szakasza, melyet végig galériaerdő övez. A táv néhány nap alatt kényelmesen teljesíthető. A másik lehetőség a Nagy-Duna menti ártéri ágrendszer felfedezése, melyet hosszabb-rövidebb csillagtúrákkal tehetünk meg.
Forrás: Tourinform Mosonmagyaróvár

repulesFZ másolata.JPG

Kép készítője: Fűzfa Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr836497695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása