Kirándulási tippek családoknak a Nyugat-Dunántúlon

2014. július 14. 10:15 - Tencsi

Szombathely

A római köveken épül Szombathely ideális helyszíne egy olyan kirándulásnak, amely során a múlt titkait szeretnénk felfedezni. A római kari Savaria romjaira épült város történelmébe a Savaria Múzeum és a Vasi Múzeum Látványtára vezet be, de egészen komoly katonai körképet is kaphatunk, például a Történelmi Témaparkban vagy a Savaria Légió Bemutató raktárában.

Kevésbé ismert szelete a város történetének a Szent Márton kultusz. A légiósból lett keresztény tanító életének történetével a Szent Márton Látogatóközpontban ismerkedhetünk.

Kicsiket és nagyokat egyaránt vár a Kalandváros. Az egy hektáros terület központjában magasodó favár, kilenc tornyával, csúszdáival és kötéllétráival, az önfeledt játék kimeríthetetlen variációit kínálja. A legmagasabb torony hét méteres, a meghódítása komoly kihívás az ostromló gyerekseregnek. A komplexum huszonhét méter hosszú falain inkább már a nagyobb srácok élvezhetik a játékot. A kisebb gyerekek játékai, vizes játszóhelyek és dombcsúszdák, a vár környékén elszórtan találhatók. A hintaparkban a mozgássérülteknek is alakítottak ki játéklehetőségeket.

Tipp! Egész hétvégés időutazás Szombathelyen >>

Nagycenk

nagycenk.JPG

A Széchenyi család kastélya elegánsan és komolyan uralja a Nagycenki tájat, a család mauzóleuma pedig egészen különös titkokat is rejt. a tájat kisvasúttal is bebarangolhatjuk, a híres hárfasor árnyai alatt pedig kipihenhetjük a fáradalmakat.

 

A kastély közelében épült meg a Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja, a Széchenyi Múzeumvasút. A vasutat Nagycenk és Fertőboz között üzemel, a szolgálatot gyermekvasutasok látják el. Bár a múzeumvasút vonala mindössze 3600 m hosszú, mind a fiatal, mind a felnőtt „vasútbarátok” körében nagy népszerűségnek örvend. Amikor felszáll a pöfékelő gőzössel, vagy a lágyan duruzsuló dízelmozdonnyal vontatott múzeumvasúti szerelvényre, egy kissé a „múltba” vagy legalábbis az „elmúlt idők vonatán” utazik, hiszen a Széchenyi Múzeumvasút valamiképpen visszaadja a régmúlt idők utazásainak hangulatát, romantikáját.A Skanzenben felfedezhetik az ország egyes vidékein egykor közlekedtetett mozdonyokat, vasúti kocsikat és kipróbálhatják a vonathintát, valamint a gőzös-mókuskereket.IFrame

Kehidakustány

Gyógyvíz, kellemes bicikliút, szép táj és egy igazi különlegesség, a Deák Kúria vár bennünket Kehidakustányban. A kúria Deák Ferenc egykori lakhelye volt, ma a Haza Bölcsének teljes életútját mutatja be. A kiállítás egészen különleges metszetével ismertet meg a történelemmel: láthatjuk, hogyan nézett ki egy valódi nemesi kúria, vagy milyen volt Deák Ferenc egykori pesti, szállodai lakosztályának a megfelelője.
A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével,  94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel,  pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja vendégeit!A fedett mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő garantált élmény a család minden tagjának télen-nyáron egyaránt. A benti fürdőből ki lehet úszni a szabad levegőre, ahol nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. A víz kellemes 28 fokos hőmérsékletű. Az Élményfürdő igazi szenzációja a 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektekkel. Kisgyermekes családokat bébi pancsoló, bébi csúszda, baba-mama pihenőszoba pelenkázó és sok- sok játék várja.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr146497591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása