Díjeső a régióban

2014. szeptember 26. 12:01 - I ♥ NYUGAT

Immáron ötödik alkalommal hirdetett meg a Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium „Az év ökoturisztikai létesítménye” cím elnyerésére pályázatot. Két kategóriában mérhették össze tudásukat a jelentkezők, az egyik az ökoturisztikai látogatóközpont a másik pedig a tanösvény. A megmérettetés, a kínálat látogató- és családbarát jellege alapján történt. A címet csak olyan pályázó nyerhette el, aki/ amely megfelel az ökoturizmus alapelveinek.

pocok.jpg

A mosonmagyóvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont látogatóközpont kategóriában nyerte el az első helyezést. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott pityerszeri Élet a kaszálógyümölcsösben tanösvény tanösvény kategóriában lett első.

Az idei év újdonsága, hogy különdíj kiosztásra is sor került, melyet a leginnovatívabb megoldásokat tartalmazó létesítmények vehettek át. A pályázat egyik különdíjasa a Jeli arborétumban található Jeli Varázskert tanösvény is, mely a mozgássérültek, valamint a vak és gyengén látók számára akadálymentesített útvonalként úttörő az ökoturisztikai tanösvények között.

Szívből gratulálunk régiónk díjazottjainak!

Szólj hozzá!
Címkék: ökoturisztika

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr986733769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása