Ünneplésben jók vagyunk…híradás a hétvégéről

2014. szeptember 29. 15:50 - I ♥ NYUGAT

Az elmúlt hétvégén járt minden embernek plussz egy mosoly, hiszen a turisztikai szakma a szeptember 27-én a Turizmus Világnapját ünnepelte. Ez a nap országszerte a közösségépítés jegyében zajlott. Számos program, figyelmesség és kedves gesztus várta az embereket országszerte. Nyugat-Dunántúlon több rendezvény, program is éppen ezen a hétvégén zajlott, ahol a turizmus minden résztvevője együtt ünnepelhette e jeles napot. Több helyütt a tök, a szőlő kapott kitüntető figyelmet az elmúlt hétvégén és régió szerte kigyúltak a Szent Mihály- napi tüzek is, szombat este közel egy időben kiemelve az összetartozást, itt a hazánk itt vagyunk otthon üzenetet.

 pannonhalma bejárás 1.JPG

Szakmai vezetés Pannonhalmán, fotó készítője: Tama István

Pénteken a turizmus területén tevékenykedő szakemberek a Pannonhalmi Főapátság megvalósult fejlesztéseit tekinthették meg szakmai vezetés keretén belül. Ezen a napon ünnepelte a Tourinform Nagykanizsa fennállásának tízedik évfordulóját is. Szombaton, a Kőszegi Szüreten, Nemzetközi Fúvószenekari Találkozón vártuk egy-egy plussz kedves mosollyal, információkkal, kiadványokkal és egy- egy ajándékkal, almával és almalével minden érdeklődőt. Az Őrségben az Őrségi Tökfesztivál került megrendezésre, ahol többek közt tökmagolaj sajtolás, tökmagköpesztés, töklámpás felvonulás, színes kirakodóvásár és az őrség ízei várták a nagyérdeműt. Zalaegerszegen szintén a tök játszotta a főszerepet vasárnap, hiszen immáron hatodik alkalommal került sor a „Tök jó!” Tökfesztivál és Pásztor hagyományok napjára, a Gébárti- tó mellett. Kirakodóvásár, kézműves játszóház, mesterség bemutatók, tökverseny, folklórműsor és még számos göcseji hagyományos kézműves érték hívogatta a résztvevőket. Celldömölkön is a gasztronómia kaphatta a főszerepet a hétvégén, de itt a szőlőnek és az abból készült nemes nedűnek az ünneplése zajlott a Sághegyi Szüreti Napok keretén belül, megannyi szórakoztató programmal és kóstolási lehetőséggel. Bükön a hagyományok szerint ezen a hétvégén a Szent Mihály- napi Forgatagra került sor. A forgatagot a két nap során vásári komédiások, kézműves vásár, gasztronómiai bemutatók, koncertek színesítették. Sopronban Szent Mihály- napi Poncichter búcsút rendeztek a város Fő terén. Itt is színes programok, vásári forgatag, gasztronómia finomságok várták a résztvevőket. Babos rétest, soproni Kékfrankossal készített pörköltet, poncichter pogácsát és rétest, fertői halászlét, poncichter szőlős rétest, vaddisznó- és szarvaspörköltet, bánfalvi rétest kóstolhattak a Poncichter helyi ízek utcájába betérők.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr376743307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása