Nyugat-dunántúli adventi naptár 14 – „Hűséges” advent

2014. december 14. 08:00 - I ♥ NYUGAT

December 14-e igazán jeles nap a soproniak életében, ekkor ünnepeljük a Hűség Napját. Az ünnep apropója, hogy az 1921. december 14-16-án Sopronban és környékén megtartott népszavazáson a lakosság többsége a Magyarországhoz tartozás mellett döntött. Azóta nevezik Sopront a „leghűségesebb városnak”. A Hűség Napja 2001-től vált hivatalosan ünneppé. A hűség és hazaszeretet szép és örökérvényű példája a Sopron és környéki polgárok bátor döntése. Erre a nagyszerű napra emlékeztet a Tűztorony alatt található Hűségkapu, Kisfaludy Stróbl Zsigmond szép szobrával, valamint a 2003-ban felavatott Hűség-kút.
Soproni advent_Kép.png

Fotó: Soproni advent, Forrás: Tourinform Sopron

A Hűség Napja az adventi időszakra esik, így közvetlenül a Hűségkapu szomszédságában, a Fő tér gyönyörűen kivilágított épületei között hangulatos adventi vásár fogadja a látogatót. A téren hatalmas karácsonyfa, alatta állatsimogató, körös-körül bódék és árusok gondoskodnak az ünnepi hangulatról. A Nyugat-dunántúli RMI helyi termékeket is felvonultató standon várja a látogatókat, kézműves termékekkel és a régiót bemutató információs prospektusokkal advent harmadik hétvégéjén.
TIPP: A város fotópályázattal is megemlékezik a „Hűség Napjáról”. „Az igazi gyöngyszem” elnevezésű pályázatra olyan fotókat várnak – még ma, melyek soproni megismerkedés, házasságkötés szép pillanatait örökítik meg. Bővebb információ: http://turizmus.sopron.hu/hu/hirek/az-igazi-gyongyszem--fotopalyazat.html
További információ: www.sopron.hu
                            http://itthon.hu/esemenyek/-/netaview/1494243/soproni-adventi-vasar

komment
Címkék: Hűség Sopron

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr536950785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása