Nyugat-dunántúli adventi naptár 20 – Öt Templom – egy advent

2014. december 20. 08:00 - I ♥ NYUGAT

Van Győrnek egy különleges szeglete, ahol öt felekezet öt temploma emelkedik békésen egymás mellett. A béke és tolerancia helyszíne Győr- Újváros, ahol katolikus, görög katolikus, református és evangélikus templom, valamint egy zsinagóga áll. E különös adottságnak köszönhetően született meg az Öt Templom Fesztivál és az Öt Templom Advent ötlete.
Az Öt Templom Advent egy összművészeti fesztivál, mely az adventi időszak megünneplésére invitálja a látogatókat november 29 és december 22 között. A programok között istentiszteletek és misék, koncertek, hangversenyek, irodalmi estek, fényszínház, kiállítás, kézműves foglalkozások, bábszínház és sok egyéb érdekesség található. December 20-án bábszínház és családi koncert ígér tartalmas időtöltést.

 Öt Templom Advent_jpg_srz.jpg

Fotó: Öt Templom Advent, Forrás: www.karzat.hu

A Bábakalács Bábszínház „Nyiss kaput, angyal!” című darabját a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi és templomi szövegekből állították össze alkotói. A bábokat és az események folyását három angyal tartja kézben. A gyönyörű, meghitt gyertyafényes játék igazi karácsonyi hangulatot varázsol.
A Kiss család adventi koncertje a családi együttzenélés öröméről (is) szól. A zenész szülők gyermekeiből, unokáiból és dédunokáiból, képzett muzsikusokból és zeneszerető családtagokból álló kórus és kamaraegyüttes régi és új karácsonyi énekekkel, klasszikus ünnepi zeneszámokkal és saját szerzeményekkel igyekszik elősegíteni a lelki ráhangolódást a közelgő ünnepre.

A részletes program megtekinthető itt: http://karzat.wix.com/ottemplom#!current-production/cb3i
További információ: www.karzat.hu
                           
http://itthon.hu/esemenyek/-/netaview/1148533/ot-templom-advent

 

komment
Címkék: öt templom

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr66950815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása