Virághíres Nyugat-Dunántúl: Kockásliliom túra

2015. március 24. 08:00 - I ♥ NYUGAT

A régiót méltán nevezhetjük Virághíres Nyugat-Dunántúlnak, hisz több település kapott már rangos elismerést a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny során. A virágzó arborétumok, natúrparkok, nemzeti parkok, erdők, rétek és völgyek egyaránt pompás virágok látványával, és virágos programokkal köszöntik és várják a látogatókat egész tavasszal.
Az Őrségi Nemzeti Park egyik jellegzetes növénye a mocsári kockás liliom, melynek különlegessége, hogy rózsaszín vagy néha fehéres alapszínét sakktáblaszerűen barnásvörös foltok tarkítják. Aki szeretne egy élmény dús, virágokban gazdag kirándulást, annak javasoljuk Virághíres Nyugat-Dunántúl programajánlónk következő eseményét: Kockás liliom túra az Őrségi Nemzeti Parkban. A túra során megismerhetők a terület természeti értékei, láthatóak a Büksi földvár és az egykori Magyarbüks település temetőjének nyomai is. Magyarbüks a mai térképeken már nem szerepel, nem volt nagy falu, de rendelkezett saját malommal és vendéglővel is. 1946 májusában a német nemzetiségű lakosok a kitelepítések elől menekülve önként, egyetlen éjszaka alatt hagyták el házaikat, és mentek át a szomszédos Németbüksre, amely már Ausztriához tartozik. Így néptelenedett el a falu, 1958. óta teljesen lakatlan, a fák között ma már csak az egykori házak nyomai látszanak. A túra április 4- én 10.00 órától indul, hossza 5km, a részvétel ingyenes.

11072711_805307966225048_3214374970014635949_n_2.jpg
kép forrása: Őrségi Nemzeti Park

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr497280939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása