Virághíres Nyugat-Dunántúl: Savaria Floriadae – Tisztelet Florának

2015. április 03. 12:59 - I ♥ NYUGAT

A régiót méltán nevezhetjük Virághíres Nyugat-Dunántúlnak, hisz több település kapott már rangos elismerést a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny során. A virágzó arborétumok, natúrparkok, nemzeti parkok, erdők, rétek és völgyek egyaránt pompás virágok látványával, és virágos programokkal köszöntik és várják a látogatókat egész tavasszal.
Florát, a virágok és a tavasz Istennőjét már a rómaiak is nagy becsben tartották: tiszteletére tavasszal ünnepséget rendeztek. Ez a hagyomány ma is folytatódik. Április 10-12 között például Szombathelyen rendezik meg a fiatal virágkötők XXVI. Savaria Floriadae versenyét és a II. Savaria Parcum fiatal park és kertépítők versenyét. Az idei virágkötészeti versenyben az esküvőé a főszerep: a megmérettetésen részt vevő ifjú virágkötők nászajándékot, az örömanya csokrát, és az esküvői főasztaldíszt készítik el vágott és cserepes virágból, mohából, zuzmóból. A kompozíciókba a klasszikus szépségű rózsa, liliom, gerbera mellett olyan egzotikus nevű virágok is kerülnek, mint az Anthurium, Lisianthus, Ranuculus vagy a Chrysantemum. Aki kíváncsi rá, mit takarnak ezek a nevek, látogasson el a Savaria Floriadae versenyre. Az elkészült kompozíciók szombaton 10-18 óra, vasárnap 9-18 óra között tekinthetők meg a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskolában.

http://itthon.hu/magyarorszagi_turisztikai_informaciok/-/netaview/1570283/savaria-floriadae

floriadae.jpg

Fotó: Savaria Floriadae Forrása: http://itthon.hu/magyarorszagi_turisztikai_informaciok/-/netaview/1570283/savaria-floriadae

komment
Címkék: Flora

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr377335992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása