Vadkaland Nyugaton

2015. május 19. 07:55 - I ♥ NYUGAT

Nem a meséből ismert new-yorki állatok teszik át a székhelyüket régiónkba, nem itt játszódik a következő mozifilm, hanem ez a valóság!! Aki igazi vadvízen akar horgászni, azaz felejthetetlen vadkalandot keres, annak ajánljuk a Rábát! A folyó Alsószölnök felett éri el Magyarországot, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetséghez tartozó szakasz itt kezdődik és a nicki duzzasztóig tart. A Rába vasi szakaszára jellemző az állandó vízszint és a csodálatos vadvízi környezet. Rendkívül sok arca van, köszönhető a sok kanyarnak és műtárgynak melyekkel útja közben találkozik Általában sekély, de több kilométer hosszú duzzasztott szakaszai és üzemvíz csatornái mély részeket rejtenek. Az évtized folyójában megtalálható halfajok száma 53, ezek közül jellemző halfajok a márna, a paduc, a domolykó, a dévérkeszeg, a ponty, a balin, a süllő, a csuka és a harcsa.
A horgászkaland mellett számos látnivaló is akad a Rába-völgyében, amelyet érdemes felkeresni, gondoljunk csak Szentgotthárd, Sárvár, Körmend nevezetességeire, vagy az ikervári és a nicki látványos duzzasztóművekre, a Himfai parkerdőre Felsőmarácon, a méltán híres árpási román kori templomra, vagy a zsennyei kastélyparkra.

kép forrása: www.vasihorgasz.hu  kép címe: Rába nicki szakaszán ponty telepítéskor

Bővebb információ: www.vasihorgasz.hu

Dunántúli túrák: Rába
http://itthon.hu/uti-tippek/-/article/14015/viziturak-itthon-raba-es-drava

 

Szólj hozzá!
Címkék: Rába

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr887471752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása