Állatok országa Győrben

2015. május 21. 07:00 - I ♥ NYUGAT

Blogunkon a jövőben megjelentetjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hallgatóinak bejegyzéseit a Nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól, programjairól.

Herman Richárd: Állatok országa Győrben

Ennek a bejegyzésnek a témája, mint ahogyan azt már a címből is gondolhatjátok, a győri állatkert lesz. Nemrégen jártunk ott (2015 április közepe) és nagyon kellemes időtöltésnek bizonyult. Maga az állatkert a belvárostól nem messze (busszal kb 5-10 perc, gyalog 30 körül) helyezkedik el, az ETO Park mögött/mellett. Amikor mi ott jártunk akkor éppen felújítási munkálatok voltak, ám ennek ellenére is gyönyörű környezetben tekinthetőek meg az állatok. A belépőnél diák, családos, nyugdíjas és csoportos kedvezményt is igénybe vehetünk, így nem kell lemondanunk a csodás jószágok látványáról a pénz miatt.
Számomra a legmegdöbbentőbb látványt az állatkert két büszkesége, a park koronaékkövei, a környék egyeduralkodói, a fehér tigrisek jelentették. Elképesztő, hogy ezek a hatalmas állatok milyen kecsesen, puhán járnak-kelnek fel-alá a kifutójukban, óriási párnázott puha mancsukkal mintha nem is érintenék a földet, hanem fél centivel felette járnának. Sugározzák magukból a fenségességet, az előkelőséget, egyszerűen gyönyörű állatok, mindenképpen megéri megnézni őket. Balszerencsénkre szemerkélni kezdett az eső, amikor ott voltunk, így a nemrégiben született tigriskölykökkel sajnos nem találkozhattunk, ugyanis ők rossz idő esetén a belvárosban garázdálkodhatnak, a Füles Bástyában.

5_o_-uj-fehertigris2_2.jpg

kép forrása: www.zoogyor.com

A tigrisek kifutója mellett méretben nem sokkal kisebb állatok, az örvös medvék találhatóak. Nos, igen. Bár méretre hasonlítanak, ők a kifinomultságért nem álltak kétszer sorba, többnyire inkább egyszer sem. Kissé ormótlanok, gubancos szőrűek, de a mieink. Ezek a jószágok pedig (5-6 példány lakik itt Győrben) műsorral is szolgáltak a látogatóknak. Aki szereti a heves küzdelmet, a fogak csikorgását, a karmok csattogását, a bundák tépődését, hatalmas állatok egymásnak feszülését, a szinte életre-halálra szóló harcot, a túltengő adrenalint, a természet vadságát… na, ő ezt ne az örvös medvéknél keresse. Két maci „harcolt”. Igen. Körülbelül olyan sebességgel és szenvedéllyel, mint amilyennel egy gyári sori munkás a napi 16000. darab mütyür alkatrészt szereli össze. Dőltek jobbra-balra, fetrengtek egymáson, hemperegtek, pofon közben megállt a mancsuk, elgondolkoztak. Hát így. Persze csak játszottak, nem igazi küzdelem volt. Azért nem szívesen verekednék össze egyik mackóval sem.

imgp0715.jpg

kép forrása: www.zoogyor.com

Számtalan majomfaj is megtalálható itt, a gyűrűsfarkú makitól kezdve, Gyurcikán a gibbonon át mindenféle egzotikus halálfejes majmokig. A gyűrűsfarkúk kifutójában egy pados rész van kialakítva, ahova a látogatók bemehetnek, és akár ők is együtt „riszálhatják úgyis úgyis” valamelyik kis Julienne királlyal. A majmokon túl még mindenféle fura szerzet is jelen van a távoli Ausztráliából, Afrikából. Hüllők, zebrák, zsiráfok, oroszlánok, tapírok, tevék és természetesen színesebbnél színesebb madárfajok várják az ide látogatókat. Természetesen a hazai és egyéb európai állatfajok is megtekinthetőek.

imgp0535.jpg

kép forrása: www.zoogyor.com

Összességében mindenféleképpen megéri ellátogatni a győri Xantus János Állatkertbe, nagyon jó élmény, gyönyörű állatokkal. Különösen ajánlanám kisgyerekes családoknak, hisz jó idő esetén a lurkókat egy hatalmas, és eléggé színvonalas, játszótér is várja, természetesen büfével, ahol kicsik és nagyok egyaránt felfrissülhetnek. Egy kellemesen meleg napon nem is kell ennél jobb program.

A legközelebbi bejegyzésig viszlát, szép napokat

Ricsi

komment
Címkék: állatkert

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr337471800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása