Vadása tó

2015. július 01. 08:00 - I ♥ NYUGAT

Blogunkon megjelentetjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hallgatóinak bejegyzéseit a Nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól, programjairól.

Herman Richárd: Vadása tó

vadasa_naplemente_00000002.jpg

Sziasztok, ez alkalommal az Őrség szívébe látogattunk el, egy kis faluba, amit Hegyhátszentjakabnak hívnak. Ez a kis falucska mindössze néhány száz lakossal rendelkezik, Vas és Zala megye határának közvetlen közelében fekszik, Zalaegerszegtől mindössze 30-40 perc buszozásra. Mi vonzott ilyen messze Győrtől? Nos, egy gyönyörű kis tavacska, a Vadása tó nyújtotta kikapcsolódási lehetőség volt az, ami miatt ilyen messzire utaztunk.
A falu központjából mindössze néhány perces sétával elérhető a tó, ami gyönyörű környezetben, az erdő szívében várja az idelátogatókat. Egyaránt kielégíti a pihenni vágyók igényeit a kitűnő állapotban lévő strandjával, és kristálytiszta vizével az egyik parton, valamint a horgászni vágyók is bátran elrakhatják otthon a botjukat maguknak, hiszen a másik parton a fák árnyékából kiváló lehetőség nyílik ennek a sportnak az űzésére.
A strand részen büfé is található, amennyiben megéhezünk, vagy csak ha a strand-ételek szerelmesei vagyunk. Mindenképpen megéri kipróbálni, a sült hal és a lángos egyaránt rettentően finom. Ha több napra érkezünk,  a tó közelében számos szállás lehetőség található. Emellett még kemping is található itt, így a sátrazni vágyók is nyugodtan felvehetik ezt a helyet a nyári listájukra.
Csupán néhány méterre a tótól egy forrás is található, aminek káprázatosan tiszta és hideg vize mindig felüdülést nyújt a nyári hőségben. A helyiek is előszeretettel fogyasztják a forrás feltörő vizét a kristálytiszta minősége miatt. Ha valakinek esetleg kirándulni támadna kedve, arra is van lehetőség, hiszen a strand mögött erdei túraútvonal kezdődik.

vadasa3_00000002.jpg
Összességében egy csendes, eldugott, nyugodt helyen lévő takaros kis strandot találhatunk itt, minden igényt kielégítő szállás lehetőségekkel, messze a frekventált, sokszor túlzsúfolt fürdőhelyektől, így jobban kikapcsolódhatunk, átadhatjuk magunkat a semmittevésnek, miközben a Vadása tó partján napozunk egy finom sült hal és egy jó hideg sör társaságában.

vadasa.jpg

A fotók készítője: Herman Richárd

Herman Richárd

Szólj hozzá!
Címkék: Vadása tó

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr677584874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása