Sárvár

2015. július 06. 14:59 - I ♥ NYUGAT

Blogunkon megjelentetjük a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar hallgatóinak bejegyzéseit a Nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól, programjairól.

Kergyó Kristóf: Sárvár

Kedves Olvasó!

Először is üdvözöllek téged, Önt. A következőkben, olyan helyekről olvashatsz, ahova mindenképp érdemes eljutni, hogyha a hétvégéken unatkozol, a hétközi hajtás után szeretnél kikapcsolódni, és lazítani. Ezen a hétvégén Sárvárt választottam. A különböző célterületeket mindig győri szemmel, győri indulással fogom bemutatni. A képeket saját magam készítettem Remélem, el fogják nyerni a tetszésedet.

Sárvár

sarvar_1.jpg

Győrtől alig 90 kilométerre található nyugodt kisváros remek alkalmat jelent egy kis hétvégi kikapcsolódásra. Sokaknak Sárvárról a termálfürdő jut eszébe. Természetesen erről is fogok írni a következő sorokban, de szeretnék bemutatni egy-két látványosságot, amelyek a Nyugat-Dunántúl egyik ékkövévé teszik ezt a városkát.
Győrből Sárvárra, ha nem szeretnénk vezetni, vonattal a legegyszerűbb lejutni. Az út 1 óra 40 percet vesz igénybe, de az út során csodás erdős tájakon megyünk keresztül. Szerencsére a vasútállomás nem a város legvégén van, így 10 perc sétával a városközpontban tudunk lenni. A Hunyadi utcán végigsétálva gyönyörű régi házakat láthatunk. Ahogy beérünk a belvárosba egymás után jobbnál jobb éttermet találunk. A Batthyány utcán végig sétálva eljuthatunk a város első nevezetességéhez a Szent László templomhoz. Ezelőtt a barokk stílusú templom előtt egy csodálatosan szép tér található, ahol mindig érdemes megállni egy kis pihenőre. Ha a templomtól jobbra nézünk már is megláthatjuk a város legfontosabb nevezetességét a Nádasdy-várat.  A vár a 17. században nyerte el a mai formáját, számos kiállításnak és rendezvénynek ad helyet. A vár körül egy csodálatos zöld park található, ahol érdemes egy sétát tenni.  Ha a vártól délnek indulunk akár a Rákóczi utcán, akár az Alkotmány utcán eljuthatunk a sárvári Csónakázótóhoz. Ez a környék remek hely a szerelmes párok számára, ugyanis csodálatos, romantikus panoráma tárul elénk. A tavat az ösvényeken akár körbe is sétálhatjuk, vagy akár csónakot bérelve, körbe is evezhetünk. Ha valaki, csendre, nyugalomra vágyik ez számára a tökéletes hely. A csónakázó tavat elhagyva, a Rákóczi utcán továbbhaladva, elérünk a termálfürdőhöz. Természetesen a városban számos szálloda, panzió, étterem  várja a vendégeket. Mindenképp érdemes pár órát szánni a fürdésre, vízbe merülésre. A fürdő mellett csordogál a Rába folyó Győr fele.

Összefoglalva, ha egy napos kirándulást szeretnénk tervezni, szeretnénk kikapcsolódni, vagy csak lazítani szeretnénk a nagyvárosok zajából, mindenképp érdemes ellátogatni Sárvárra.

sarvar2.jpg

Kergyó Kristóf

Szólj hozzá!
Címkék: Sárvár

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr517604584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása