Kóstolj bele a tavaszba Nyugat-Dunántúlon is!

2016. április 18. 13:24 - I ♥ NYUGAT

A 2016-os esztendő a gasztroélményekről szól, az ízletes, karakteres, egyedi magyar ételekről és fenséges italokról. A Gasztroélmények Éve következő nagy eseménye a Kóstolj bele a tavaszba akció. Április 21. és 24. között mindenkit kirándulásra és természetjárásra buzdítunk, amit szabadban főzéssel is kiegészítünk. A nyugat-dunántúli programok között mindenki megtalálhatja az érdeklődéséhez és ízléséhez illőt, hiszen ezen a hétvégén számos színesebbnél színesebb program várja az érdeklődőket.
A Zala Megyei Népművészeti Egyesület ismét megrendezi a fazekasok országos seregszemléjét, a XIII. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozót és Fesztivált 2016. április 22. és 2016. április 24. között a Göcseji Falumúzeumban. Zalaegerszeg büszke a vidék hagyományaira, népi kultúrájára. A Fazekas Fesztivál a zalai, vasi „gölöncséreknek”, gyönyörű mesterségüknek állít emléket.
Bővebb ismertető, program: http://itthon.hu/programok/-/netaview/421591/zalaegerszegi-orszagos-fazekas-keramikus-talalkozo-es-fesztival

fazekas-feszt.jpg

                                              kép forrása: zalaegerszegturizmus.hu


Szintén hétvégén kerül megrendezésre a Herényi Virágút 2016. Virág-és dísznövény kertészeti kiállítás- és vásár, amely Magyarországon, egyedülálló módon - a kb. 1 km² -en elhelyezkedő - több mint 15 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozását megjelenítő rendezvény. Természetesen a pompás virágok látványa mellett szórakoztató programok is várják a nagyérdeműt.

herenyi-viragut.jpg

                                          kép forrása: Tourinform Szombathely


Bővebb ismertető, program: http://itthon.hu/programok/-/netaview/1416523/herenyi-viragut
A folklór és hagyományőrző programok kedvelőinek is tartogat csemegét a hétvégi rendezvény kavalkád. Sárkányölő Szent György jeles napján évről évre felélednek a régi vásári hagyományok Szombathelyen. A színpadon és a skanzen más helyszínein zajló kulturális programok felelevenítik a letűnt korok vásári szokásait, néptáncbemutatóval, koncerttel és bábjátékkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.
Bővebb ismertető, program: http://itthon.hu/programok/-/netaview/1560823/szent-gyorgy-napi-kezmuipari-vasar
1740 óta minden évben Szent György napján (április 24.) berajzolják a kőszegi és Kőszeg környéki szőlőhajtásokat a Szőlő Jövésnek Könyvébe. A hagyomány köré szerveződött ünnepségsorozat borünnep is egyben. Borverseny, kirakodó vásár, koncertek és néptánc színesíti az ünnepséget.
Bővebb ismertető, program: http://itthon.hu/uti-tippek/-/netaview/1701213/szolo-jovesnek-konyve-programsorozat
A zenekedvelőknek Celldömölk kínál kiváló programot a hétvégén, hiszen most kerül megrendezésre a Bárdos Lajos Fesztivál. A fellépő énekkarok a klasszikus zeneszerzők művei mellett könnyedebb hangvételű dalokat, és zongorakíséretes műveket is válogatnak a találkozóra.
A kerékpározás kedvelői is elővehetik a drót szamarakat, mert Kőszegen Mountainbike túrával lehet belekóstolni a tavaszba. A túra 15 km hosszúságú, a Várkörtől a Szikla-forrásig tart, ahol szalonnasütögetés is vár a kirándulókra. Bővebb információ: http://www.naturpark.hu/hirekprogramok/programok/detail/mountainbike-tura-a-szikla-forrashoz-szalonnasuetessel.html
A Gasztroélmények Éve természetesen nem csak tavasszal, hanem egész évben tartogat még számos programot az érdeklődőknek, olyan jelentős rendezvényekkel, mint az Őrségi Tökfesztivál, Orsolya-nap, Velemi Gesztenyeünnep, Kárpát-medencei Mézfesztivál, Szent Márton napi országos nagyvásár.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr88639556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása