Kőszegi ostromnapok és natúrparki túrák…

2016. augusztus 01. 09:31 - I ♥ NYUGAT

Hétvégén színes programokkal az 1532. évi török ostromra emlékeznek Kőszegen, ahol minden érdeklődőt szeretettel várnak a Félhold és Telihold-10. Kőszegi Ostromnapokon. Augusztus 5-én pénteken veszi kezdetét a rendezvény, ahol  többek között fegyver- és viselet-bemutatókat, seregszemléket, vásárütést tartanak. Jelmezes ütközetek, koncertek, hastánc bemutató, vásári forgatag, fogadja az érkezőket, a kisebbeket pedig természetesen sok-sok játék várja. A Jurisics-vár jelképes ostromára szombaton kerül sor, az oszmán sereg érkezését a müezzin hangja jelzi, majd megszólalnak a hagyományőrző csoportok fegyverei is.

Az érdeklődőket natúrparki túrák is várják. Ostromtúra vezet a Szulejmán-kilátóhoz pénteken és vasárnap, valamint az ostrom előtti éjszakán, a környéken magyar és török hírvivők felbukkanása várható! Pénteken a vállalkozó kedvűek és természetkedvelők „töröklesre” mehetnek, hiszen jelmezes túra lesz az Írottkő Natúrpark önkénteseivel. A túra során furfangos feladványok megoldásával segíthetünk megvédeni a kőszegi várat a törököktől!

Bővebb program: http://www.koszeg.hu/hu/aktualis/naptar/ostromhetvege-1107.html

event_1107_plakat4_1107.jpg

kép forrása: koszeg.hu

 

Szólj hozzá!
Címkék: ostromnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr658927476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása