HTML

Nyugat- Dunántúl

Nyugat- Dunántúl, az erőt adó régió turisztikai gazdagságát jellemzik a testi megújulást nyújtó gyógyvizek, fürdők pl. Bükfürdő, Sárvár, Hegykő, Celldömölk, Kehidakustány, lelki megújulást nyújtanak szakrális emlékeink, pl. Mária út, Szent Márton út, valamint számos kulturális, történelmi emlék, látnivaló, programok, fesztiválok, kiváló szálláshelyek, méltán híres borok és ételek várják a vendégeket.

Hirdetés

blog_banner.jpg

Címkék

#élményitthon (1) #ÉlményItthon (1) 30y (1) Aladdin Lámpamúzeum (1) állatkert (1) Alsóerdő (1) aquacity (1) ásványvíz (1) bankjegy (1) belváros (1) Bérbaltavár (1) blog (3) böllérmáj (1) Borok Háza (1) ború (1) Bükfürdő (2) bunker (1) cáki (1) celldömölk (1) Celldömölk (1) Cenki Teki (1) Clusius (1) csáfordi erdő (1) csiga (1) Csömödér (1) csömödéri kisvasút (1) csúszdapark (1) Csütörtök (1) derű (1) díjak (1) Diófesztivál (1) disznótor (1) dödölle (2) EDEN (1) Egervár (1) én az év utazója (3) erdei (1) Eszterházi vigasságok (1) évutazója (1) év utazója (1) Év utazója (1) Év Utazója (2) Fertő-táj (2) fitnesz (1) fizikus-túra (1) fürdők (1) fürdőtúra (2) gasztronómia (1) Gébárti tó (1) gesztenye (2) Göcsej (1) gyógyfürdő (1) Gyógynövényház (1) Gyógynövénykert (1) gyógyvíz (1) Győr (3) györkőc fesztivál (1) GYSEV (1) gyűjtsd a táblát (1) Hair (1) harmónia (1) Háromkirályok (1) Hegykő (1) hűség (1) Húsvét (1) Iseum Savariense (1) ivókúra (2) ízek (1) Ják (1) játék (1) kalandpark (3) Kanizya (1) kapu (1) kapuvár (1) kardfogú (1) karnevál (1) Kastély (1) Kehidakustány (3) Kemendollár (1) kemenes (1) kemenes vulkánpark (1) kiállítás (1) kiemelt (1) kikapcsolódás (3) kiscsikó (1) Kneipp (1) költészet (1) Körmend (1) Koronaőrző (1) koronaőrző (1) koronázás (1) Kőszeg (4) kŐSZEG (2) Kőszegi Várszínház (1) kultúra (2) kultúrbusz (1) kulúra (3) Lenti (1) levéltár (1) levendulahetek (2) liba (1) Ligneum (2) Lipót (1) lőcsei fehér asszony (1) magyar (3) Magyar (1) makett (1) malom (1) Márton (1) medvehagyma (1) Nádasdy (3) Nagycenk (1) nagykanizsa (1) nap (1) napja (2) nemzeti park (1) nyitott pince (1) Nyugat-Dunántúl (4) Nyugat-Dunántúl az Utazáson (2) Nyugat-Magyarország (1) ökoturizmus (1) őrség (4) Őrség (2) Őrségi Nemzeti Park (1) őrségi vásár (1) Orsolya- (1) pályázat (1) Páneurópai Piknik (1) pannonhalma (1) pannonhalmi bencés apátság (1) pannonhalmi majorság (1) perec (1) pihenés (1) pincesor (1) Pocok (1) poncichter (1) Pornóapáti (1) programajánló (3) prósza (1) Röjtökmuzsaj (1) Rum (1) ság hegy (1) Sárvár (4) Savaria (3) Sopron (3) Soproni Ünnepi Hetek (1) Spancsi (1) sport (1) szállás győr (1) szállás horvátzsidány (1) szállás lipót (1) Szarvaskend (2) Szent (1) Szent György vonalak (1) szent Márton (1) Szent Márton (1) szent vid (1) SZÉP-kártya (1) Szigetköz (1) Szigetköz ízei (1) színház (1) Szulejmán (1) szüret (1) szürke marha (1) táncfesztivál (1) táncszimulátor (1) téli feltöltődés (1) tigris (1) Tízforrás Fesztivál (1) tökfesztivál (1) Torkos (1) Torkos Csütörtök (1) tőzike (1) tündérfesztivál (1) túrázás (2) Turizmus Világnapja (2) Utazás 2013 (1) Utazás kiállítás 2013 (1) Vadása-tó (1) vakáció (6) VAKÁCIÓ (1) Valentin (1) vasút (2) Vas Népe (1) Velem (2) vihar (1) világnapja (1) víz (1) VOLT (1) wellness (1) Weöres Sándor (1) zala (1) Zalaegerszeg (2) zöld dió (1) Turizmus Világnapja

Tovább a Facebookora

Nyugat- Dunántúl térkép

NyD_regio_terkep.jpg

2014.08.25. 08:00 I ♥ NYUGAT

Top 3 állatságok- avagy a kabala vonzásában

Igen jól írtam nem kabbala, hanem kabala, tehát nem vallási tanokról, hanem cuki állatfigurákról van szó! Top 5 összeállításunk célja, hogy bemutassuk a régió legédesebb, legismertebb figuráit. Van aki titkolja, van aki felvállalja, de azt hiszem talán mindenkinek volt olyan életkorszaka, mikor élt- halt a puha kis plüss állatokért. Íme egy kis ízelítő a legjobbnak ítélt nyugat- dunántúli kabala figurákból:

  1. Cenki Teki
    1347284931cenki_olvas_fejl_c.jpg

A GYSEV Zrt. kabalája a Cenki Teki. A mosolygós, vidám teknősbéka figura sok gyerek kedvence. Személyesen is meg szokott jelenni rendezvényeken, a vasúti kiadványokban és a vasúti jegyeken is. Miért éppen teknős? Nos, a válasz egyszerű rajzpályázatot hirdettek kabala figura kérdésben és a nagyon cuki teknőc tetszett mindenkinek a legjobban. A társasághoz igazodva a teknőc színe zöld-sárga lett. Mára olyan népszerű és ismert lett, hogy hamarosan saját honlapja is lesz.

 index_1.jpg

Forrás: www.gysev.hu

  1. Spancsi

A Büki Gyógyfürdő Zrt. is gondolt a legkisebbekre is, Spancsi személyében. Aki a következőképpen került Bükfürdőre:

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pingvin, akit SPAncsinak hívtak és a
Déli sarkon élt. SPAncsi, a pingvin azonban nem hasonlított a társaira, mivel
ő nem szerette a hideget, és mindig fázott. Amíg társai pancsoltak, ő arról ábrán-
dozott, hogy olyan helyre költözik, ahol kék az ég, zöld a fű, és mindig meleg a víz.
Úszás helyett ezért inkább az interneten szörfölt, és új lakóhelyet keresgélt magá-
nak, mígnem rátalált Bükfürdőre, ami minden igényének megfelelt.
Ezért úgy döntött, hogy a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba költözik. A gyermekek nagy
örömére azóta is együtt„spancsolhatnak" vele.”

index_2.jpg

Spancsinak van szinezője, és sajt három nyelvű fülbemászó dallamú éneke is, melyet letölthetsz itt:

http://www.bukfurdo.org/spancsi/music/SPAncsi-dal-HU.mp3

Sőt Spancsi igazi sztár, hiszen saját videoklipje is fellelhető:

http://www.youtube.com/watch?v=JFpeKYH9oSw&feature=youtu.be

Forrás:www.bukfurdo.hu

 

 

  1. Pocok
    pocok mese.jpg

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont lakója és kabalafigurája Pocok teljes nevén Microtus Oeconomus ssp. mehely, aki amint neve is előrevetíti egy Szigetközben élő északi pocok. Pocokmesék címmel megjelent már a FUTURA első foglalkoztató könyve. A történet szerint a szeretetreméltó édes kis állatnak új otthon után kell néznie. Számos kalandot átélve nemcsak hogy megtalálja a legkedvezőbb élőhelyet, de felfedezi a minket körülvevő természet számos csodáját, és még a világűrbe is kiutazik. A négy részből álló mesekönyv epizódjai egyben a FUTURA négy őselemét, a Vizet, a Földet, a Levegőt és a Tüzet is megidézik, épp úgy, ahogy az épület szintjei követik egymást.

 pocok.jpg
Forrás: www.futuramoson.hu

    

Szólj hozzá!

Címkék: Cenki Teki Spancsi Pocok


2014.08.18. 14:53 I ♥ NYUGAT

Szent György-vonalak

A keleti kultúrákban a Szent György vonalakat sárkányösvénynek nevezik, a különféle földsugárzások közül a jótékony hatásúak közé tartoznak. Ezek az energiafolyamok úgy hálózzák be bolygónkat, ahogyan a testünket átszövik a meridiánok, azaz energiacsatornák.
A régi korok emberei ismerték ezeknek, a helyeknek az élettani és spirituális hatását, és szent helyként tisztelték. Hazánkban olyan szakrális jelentőségű helyszínek alatt fedezték fel a Szent György-vonalak kereszteződéseit, mint az őskeresztény központok, az Árpád-kori templomok és a középkori kolostorok. Világszerte pedig a Mária-kegyhelyek és az ősi civilizációk vallási központjai: az egyiptomi piramisok, a perui Macchu Picchu, vagy az angliai Stonehenge alatt bukkantak a Föld energiaáramainak találkozási pontjaira.
A Lenti Termálfürdő területén található a Szent György Energiapark, mely hazánk egyik kiemelkedően nagy energiájú csomópont, hiszen itt három energiavonal találkozik. Gyógyító hatása az energiavonalaknak jelentős, az energiahiányos állapotot állítják helyre. Egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni a Szent György Energiaparkban, így harmonizálják a szervezet energiaáramlását. Egyes természetgyógyászok szerint minden betegség forrása az energiahiányos állapot. Töltődjünk fel energiával Lentiben a jótékony földsugárzás hatására!

lenti2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Lenti Szent György vonalak


2014.08.15. 11:13 I ♥ NYUGAT

Páneurópai Piknik 25

A vasfüggöny leomlásáról az ifjabb generáció már csak elbeszélésekből hall, pedig a jelen meg nem értése a múlt nem ismeréséből fakad. A szögesdrót, a vasfüggöny, az őrtorony és a menekültáradat fotókon még mindig nyomasztó látvány. Figyelmeztetnek, hogy vigyáznunk kell, meg ne történjen újra az, amit most próbálunk elfelejteni. Az utazási szabadság utáni vágy, a többi szocialista országban előrehaladó reformok, rokoni találkozások a Balatonnál mind reményt adtak az elkeseredetteknek.

A Páneurópai Piknik Emlékhely minden részlete kisugárzással és jelentőséggel bír. Itt található egy határátkelő is, amely jelzi, most már szabadon átkelhetünk. Ehhez kellett, hogy 1989. augusztus 19-én délután a határok megnyíljanak, minden következmény nélkül. Egy menekültáradat sírva, szomorúan és megtörten, de átkelhessen és kitörhessen a szögesdróttal körülvett országból. Emlékezzünk, hogy ne felejtsünk.

Az országot vasfüggöny zárta el a Nyugat-európai országoktól, ma ennek helyére épült ki az Eurovelo 13 – Vasfüggöny-kerékpárút osztrák-magyar szakasza. Az átadóünnepség a Páneurópai Piknik 25. évfordulójára esik, 2014. augusztus 19-én délelőtt kerül megrendezésre Sopronpusztán, Sopronkőhida mellett.

paneuropai.JPG

Forrás: www.paneuropaipiknik.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Páneurópai Piknik


2014.08.12. 11:30 I ♥ NYUGAT

Gyógynövény-barátok Pannonhalmán

A Pannonhalmi Bencés Főapátságban augusztus közepén a gyógynövények körül forog az élet. Augusztus 15-20. között rendezik meg ugyanis a Gyógynövényes hetet, mely a bencés gyógyászati és gyógynövény-termesztési hagyományokat idézi meg az apátsági gyógynövénykertben termesztett gyógynövények segítségével. A rendezvény központi helyszíne a Főapátság 2010-ben kialakított Gyógynövényháza, valamint az ezt körülvevő, középkori minta alapján megtervezett gyógynövénykert. A hét során a gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozásokkal várják a látogatókat, a Gyógynövényházban kialakításra került teázóban pedig gyógynövény szörpök és teák kóstolhatók. A rendezvénnyel egy időben a Főapátság étterme, a VIATOR étterem különféle gyógynövényes specialitásokkal várja a vendégeket, melyek csak ebben a pár napban kóstolhatók.
A rendezvény idején mindennap önállóan megtekinthető a Gyógynövénykert, a Levendula-lepárló műhely és a Gyógynövényház A gyógynövények vezetett séta keretében is megismerhetők, melynek középpontjában az öt legfontosabb pannonhalmi gyógynövény - a levendula, a zsálya, a citromfű, a kakukkfű és a borsmenta - áll. A tárlatvezetés után kézműves foglalkozásra nyílik lehetőség. A foglalkozások alatt készített csokrokat, koszorúkat, illetve a vendégek által otthonról hozott gyógynövényeket a gyógynövényáldás keretében áldja meg Várszegi Asztrik főapát. A program során szentmisén vehetnek részt a látogatók, a zárónap fő programjai pedig az új kenyér megáldása, valamint a Hárompatak zenekar népzenei koncertje.
A Gyógynövény héttel párhuzamosan zajlik a Kolostori termékek vására és magyar világörökségek utcája program (augusztus 16-17), ahol bemutatkoznak többek között a ciszterci nővérek, a bakonybéli és a pannonhalmi bencések, valamint Tokaj, Hortobágy és a Fertő-Hanság Nemzeti Park.
www.bences.hu

gyogynovenyaldas.JPG 

Szólj hozzá!

Címkék: Gyógynövénykert Gyógynövényház


2014.08.12. 09:48 I ♥ NYUGAT

Savaria Történelmi Karnevál – 15!

Aki járt már a Savaria Történelmi Karneválon, sosem felejti el annak különleges atmoszféráját. Itt mindenki jókedvű, barátságos, sokan római tógában, tunikában járják végig a fesztivál helyszíneit. Az egész olyan, mint egy hatalmas szabadtéri ’jelmezbál’.

A Savaria Történelmi Karnevál (augusztus 21-24) nem csak Szombathely, de Közép-Európa egyik legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok elevenednek meg. A rendezvény létjogosultságát a fennmaradt római sírkövek, oltárok, feliratok, régészeti leletek igazolják, bizonyítékául annak, hogy a város Pannónia fontos polgárjogú települése volt.

A Karnevál helyszínei – a Történelmi Témapark, a Borok Utcája (Via Vinorum), a Kalandvár (Campus Ludendi), a Művészetek Utcája (Via Paladia), az Öreg Város Vására (Forum et mercatus), a Karneválszínház (Teatrum Savarienses) – a jubileumi 15. évben is bőséges és színes programmal várja a látogatókat. A Történelmi Témaparkban az 1. század római harcászatától egészen a 17. sz. nyugat­európai zsoldos muskétásainak hadviseléséig terjed a kínálat. A Gáyer-parkban, a Campus Ludendiben minden a gyermekekről és a családokról szól: játék, móka, kézműveskedés, ismeretbővítés, vízi kalandok, színház és muzsika – mind a kicsikre és gyermeklelkű kísérőikre szabva. A Művészetek Utcájában képző- és iparművészek várják nyitott galériáikban az érdeklődő látogatót, akiket készséggel avatnak be műhelytitkaikba is. A város karneváli képét, atmoszféráját idén is meghatározza az Öreg Város Vásárának középkori hangulata, ahol az ország és a nemzet legkiválóbb mesteremberei és kézművesei kínálják szebbnél szebb, kiváló minőségű portékáikat. A Karneválszínház ezúttal az Olasz szalmakalap című darabbal szórakoztatja a nagyérdeműt.

A 15. jubileumi Karnevál két érdekességgel is szolgál: meglepetés-programmal várják azokat a 15 éveseket, akik a Karnevál időpontjában ünneplik születésnapjukat, valamint a jubileum apropóján megválasztják a Karnevál Tortáját.

Forrás: www.savariakarneval.hu

DSC_0722_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Savaria


2014.08.11. 11:11 I ♥ NYUGAT

Koronázási ünnepély Sopronban

A magyar koronázó városok sorában nem szoktuk Sopront említeni, pedig egy magyar királyt (III. Ferdinánd, 1625) és két királynét (Gonzaga Anna Eleonóra, 1622 és Wittelsbach Eleonóra Magdolna, 1681) a Nyugat-dunántúli szabad királyi városban, Sopronban koronáztak.
Az események alkalmával Sopron a Magyar Királyság ideiglenes fővárosa, a Habsburg –udvar gyülekezőhelye lett, bár e különleges funkciót napjainkra az emberek elfeledték. A koronázási ünnepély 2014. augusztus 15-17. között kosztümös fesztivál keretében eleveníti fel Sopronban a 17. századi királykoronázási ceremóniákat. Látványos dramatikus játékkal, élménydús szórakozással, jófajta kékfrankos kóstolással vár Sopron!


2014. augusztus 15. péntek
- Nagyboldogasszony ünnepe
16:00 Templomi búcsú és emlékezés a templomszentelésre, szentmise a Bencés Templomban. Főcelebráns: Dr Kránitz Mihály teológiai tanár, Éneket vezeti: Kórus Spontánusz
19:00 Koronázási díszmenet a Szent Mihály templomtól a Fő térre
19.30 A Korona fogadás a Fő téren
20:00 Kónyai Tibor Jazz Quintet & Rabie Lili koncerje
22:00 Yeahmen Jazz Trió koncertje


2014. augusztus 16. szombat

13:00 Csalóka Péter – a Teleszterion Színházi Műhely vásári komédiája Weöres Sándor írása nyomán
14:00 Sopron Táncegyüttes és a Fajkusz Banda műsora
16:00 Ördöngölő - a Teleszterion Színházi Műhely mesejátéka
16:00 Lővér Vadászkürtösök ünnepi műsora
17:00 KORONÁZÁSI TÖRTÉNELMI JÁTÉK a Bencés (Nagyboldogasszony) templomban Eleonóra Magdolna királyné koronázása. Énekel: Kórus Spontánusz, Aranysarkantyús lovagok avatása, Áldásosztás, Királyi díszmenet a belvárosban (dobosok, zászlóvivők, zászlóforgatók, lovasok korhű jelmezes felvonulása)
19:00 Bachtól Beatlesig. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus zenekar kamaraegyüttesének műsora
21:00 Tűzszínház
22:00 Te rongyos élet - Operett és musical válogatás


2014. augusztus 17. vasárnap
10:00 Ünnepi szabadtéri szentmise a Fő téren. A szentmisét vezeti Dr. Bábel Balázs érsek, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye metropolitája
16:00 Kvintesszencia
17:00 Hegykői Tűzoltózenekar koncertje
19:00 Utcabál a Prakker Zenekarral
Gyermek játszóház, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek mindhárom napon a Fő téren.

További információ:

Sopron, Fő tér. Tel.: +36/99/508-835 bocskei@soproniborvidek.hu www.soproniborvidek.hu

P1270845aaaccc.jpg

Forrás: www.sopron.hu

Szólj hozzá!

Címkék: koronázás Sopron


2014.08.04. 10:00 I ♥ NYUGAT

Németalföldtől Rómáig

A Soproni Ünnepi Hetek részeként egyedülálló kiállítást tekinthetünk meg 2014. július 11. és szeptember 21. között a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A magyar művelődéstörténet egy fontos fejezetébe nyújt betekintést a Zichy grófok hagyatéka; 50 festmény, 4 dombormű és 1 márványszobor várja a művészetkedvelő közönséget.
A magyarországi és a bécsi kulturális közéletben betöltött kiemelkedő szerepe miatt nagy tiszteletnek örvendő Zichy Edmund gróf (1811–1894) monarchia-szerte csodált műgyűjteményt teremtett bécsi otthonában. A földbirtokos és vállalkozó főúr kollekciója két fő részből állt. Az iparművészeti tárgyak között főként keleti műkincsek és a kortárs iparművészet remekei sorakoztak, míg a képzőművészeti egység – Németalföldtől Rómáig, sőt azon is túl – döntő részben az európai festészet különböző iskoláinak és korszakainak darabjaiból tevődött össze. A jeles gyűjteményt a gróf halálát követően fia, Zichy Jenő (1837–1906) örökölte, és egyesítette az általa idehaza és ázsiai útjai során válogatott képzőművészeti, iparművészeti, néprajzi és régészeti anyaggal.

A zenés esti tárlatvezetés pedig igazi ínyenc csemegének számít, legyen felüdülés a kánikulában a gyűjtemény megtekintése Önnek is!

 1017722_641437275931835_1532065738_n.jpg

forrás: www.prokultura.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Soproni Ünnepi Hetek


2014.07.16. 10:39 A.g.o.r.a.

Őrségi tökös és a Kristálytorony - VIDEÓ

Az Év Utazója pályázat nyertese, Dobos Judit a dimbes-dombos, csodaszép Nyugat-Dunántúlon kezdte 10 hetes országjárását, melyben golfozni tanul, óriás hintáról üvölt, kisvasutazik, VOLT Fesztiválon csápol, kenyeret süt és tökmagolajat üt. 

Szólj hozzá!

Címkék: őrség kalandpark Győr Nyugat-Dunántúl Év Utazója


2014.07.14. 16:28 Tencsi

Top 3 íz a Nyugat-Dunántúlról

1. Nagykanizsa és a dödölle

Olcsó, finom, magyaros. A jó dödölléhez egy kevés krumplin, liszten, són, zsíron és tejfölön kívül nem sok mindent kell. A krumplit kockára vágva megfőzzük és a vízzel együtt összetörjük. A hozzávalókat – a tejföl kivételével – összekeverjük és forró olajban, kanálnyi adagokban kisütjük. Tálalhatjuk teföllel, szalonnapörccel, pirított hagymával de akár vadhúsok mellé is kiváló fogás.

burgonya.JPG


Ha mégsem otthon próbálnánk ki ezt az ezerarcú krumplifánkot, akkor arra a legjobb hely erre Nagykanizsa! És ha már ide indulunk, tegyük mindezt gőzössel a csömödéri kisvasúton, járjunk egyet a milleniumi sétakertben, vagy lazítsunk egy jót az uszodában.

Vendélátóhelyek Nagykanizsán >>

2. Kapuvár, perec, böllérmáj

A Rábaközi perec az egyik legkülönlegesebb péksüteményünk: a soktojásos tésztát nem dagasztják, hanem egy speciális perecverővel habosra verik. Enyhén édeskés ízű, különösen omlós csemege, amelyet régen húsvét táján készítettek.

 

A böllérmájban nem csak máj, velő is van. Jellegzetes ízű, zsíros étel – húsimádóknak egyenesen kötelező!

És ha már így egymásra talált édes és sós induljunk mi is párosával kapuvárra, ahol mindkét finomságot megkóstolhatjuk.

Vendéglátóhelyek Kapuváron >>

3. Velem, gesztenye

Tüskés, mégis szelíd – ilyen a velemi gesztenye. Tortának, süteménynek, kalácsnak vagy akár csak egyszerűen pürének is kiváló, a helyiek pedig szinte bármilyen finomságot el tudnak készíteni belőle. Októberben a településen látványos gesztenyeünnepet szerveznek, de Velem sokkal több meglepetést is tartogat még.

A környéken még él a Szent Vid kultusz és itt futott az egész környéket ellátó, római kori vízvezeték. De találunk itt tanösvényt, natúrparkot és történelmi emlékhelyet is.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia perec gesztenye nagykanizsa dödölle kapuvár ízek Velem böllérmáj szent vid


2014.07.14. 14:33 Tencsi

Top 5 gyógyfürdő a Nyugat-Dunántúlon

1. Bükfürdő

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország egyik legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges wellnessközpontja várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

Bükfürdő_Image3 másolata.JPG

 2. Sárvár

sarvar.JPG

Csúszdázhatunk és gyógyulhatunk is a sárvári gyógy- és élményfürdőben. A víz összetétele a gyulladásos, izom, és ízületi betegeken segít, a pihenőkertek, a szépségszalon és a szaunák szolgáltatásai pedig a szépülni vágyóknak kedveznek, a hullám és gyerekmedencékben pedig a legkisebbek érezhetik jól magukat.

 

TIPP! Ne hagyjuk ki a Nádasdy várat sem! >>

3. Hegykő

Természetközeli pihenésre számíthatunk Hegykőn. A víz mozgásszervi megbetegedéseket gyógyít, de nyakzuhany, úszómedencék, pancsoló is gondoskodik arról, hogy bárki jól érezze magát.

TIPP! A környék gyógyvizei belülről is gyógyítanak. >>

4. Kehidakustány

Pezsgőfürdő, hullámmedence és több mint 2000 ingyenesen használható napágy. Ez Kehidakustány. Az itteni gyógyvíz azoknak ideális, akik mozgásszervi betegségből gyógyulnának, gyulladástól szenvednek, esetleg csak simán kipihennék magukat a mindennapos hajrá után.

 

5. Lenti

A hely, ahol bárki feltöltődhet energiával, és ahol élményfürdő, gyógyfürdő, wellness élmények várják az érkezőket. A Lenti termálfürdő 5 szabadtéri (gyermek-, úszó-, élmény- és gyógymedencékkel) és egy félig fedett hidro-masszázs élménymedencével rendelkezik. A fedett fürdőrészben – 5 medence,  szauna világ, gyógyászati részleg és szépségfarm is működik.

7499 másolata.jpg


Szólj hozzá!

Címkék: fürdők gyógyfürdő gyógyvíz ivókúra Sárvár Kehidakustány fürdőtúra