Gyógynövényhét Pannonhalmán

2016. szeptember 13. 16:58 - Bezselics Ildikó

Pannonhalmán szinte mindig történik valami: az Apátság köré immár olyan gazdasági és kulturális komplexum épült fel, mely minden évszakban tartogat élményeket.

20160817_154540.jpg

 

Bár az Apátsági Gógynövénykert legfontosabb eseménye a levendulaszüret, az augusztus 20-át megelőző hetet 2011 óta a gyógynövényeknek szentelik, hiszen termékeik nagy része ezekre az alapanyagokra épül. A gyógynövényhét során nemcsak nézegethetjük a szépen karbantartott ágyásokat: szakavatott vezetővel megismerhetjük Pannonhalma 5 meghatározó növényét is, a levendulát, a zsályát, a mentát, a kakukkfüvet, a citromfüvet. Az egy hetes program mindig a gyógynövényáldással indul, és augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén egy ingyenes nappal zárul, mikor a Főapátság megnyitja kapuit, és minden része ingyenesen látogatható.

 

Ebben az évben a környező települések kézművesei is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, így benépesült a Teaház környéke. Ilyenkor betekintést nyerhetünk a gyógynövény feldolgozás folyamatába is, a Teaház teraszán pedig hosszan pihenhetünk a gyógyteákat, szörpöket kortyolgatva – és a Pausa cukrászda által sütött pogácsákról sem szabad megfeledkezni...

 

Számomra gyakorlati jelentősége is volt a látogatásnak: vásárolhattam helyben, magról ültetett, egészséges gyógynövénypalántákat is, és az alsó kertben sétálva beleütköztem életem legnagyobb édesköménybokrába:

 

A környezet az időszakos rendezvényektől függetlenül is varázslatos, és a napot ki lehet egészíteni valamilyen kulturális programmal is. Én ezúttal az Apátság ódon falai közé menekültem a kánikula elől: végre kihasználtam az audioguide által biztosított szabadságot, és egyedül sétáltam végig a kijelölt útvonalon. Ennek rengeteg előnye van, számomra a legfontosabb az, hogy a saját tempómban járhatom végig, és a számomra érdekes információkat kényelmesen, akár egy padra leülve hallgathatom meg.

 

A napot a faluban, az apátsághoz tartozó Pausa cukrászdában zártam, a világ legjobb franciakrémesével és egy beszélgetéssel: Barabás Katival, a sütemények megalkotójával készítettem interjút, melyet hamarosan olvashattok.

 20160817_121254.jpg

20160817_125130.jpg

Szólj hozzá!

Egy gyöngyszem az út mentén: Fertőszéplak

2016. szeptember 13. 16:21 - Bezselics Ildikó

Ha Fertődről Sopron felé indulunk, áthaladunk Fertőszéplakon, ahol mindenképpen érdemes kiszállni az autóból, és megcsodálni a festői dombon magasodó, XVIII. századi Mindenszentek templomot, és a közvetlen szomszédságában megbújó, a falu néprajzi hagyományainak emléket állító falumúzeumot. 

További információk: http://www.fertoszeplak.hu/

Mindenszentek templom:

 Falumúzeum:

 

Szólj hozzá!
Címkék: Fertőszéplak

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál

2016. szeptember 13. 16:21 - Bezselics Ildikó

 A fertődi Esterházy kastély, és a hozzá tartozó épületegyüttes megújulásával új hagyományok teremtődnek a városban – ezek egyike a Barokk Ételfőző Fesztivál, mely negyedik alkalommal került megrendezésre.

 20160813_102500.jpg

A versenyzőkkel beszélgetve kiderült, hogy a legtöbben évről évre visszajárnak, és többen nemcsak főznek, hanem korabeli jelmezbe öltöznek, mások műsorral is készülnek az eseményre.

20160813_102430.jpg

A rendezvény fővédnöke, és egyben a zsüri elnöke Esterházy Antal herceg, aki feleségével nyitotta meg a programot – a szervezők reggelivel várták a hercegi párt, és a fesztivál támogatóit.

 

A kétnapos esemény első napján a megrendezésben részt vállaló községek polgármesterei főztek egy barátságos versengés keretében, a tényleges megmérettetésre augusztus 13-án, szombaton került sor.

 A versenyzők standjait és a készülő ételeket az alábbi galériában láthatják:

A versenyzők két kategória közül választhattak:

  1. A FŐÚRI konyha ételeinek elkészítése, tálalása az adott kor kulináris szokásai szerint.

  2. A XVII. században kialakuló CSÁRDAKONYHA ételeinek bemutatása, mai magyar nyersanyagok felhasználásával.

Már a kezdetektől végigkísértük a kondérok tartalmának alakulását, a terítést, előkészítést is. Minden csapat nagy odaadással dolgozott, és végül szinte senki nem ment haza díj nélkül.

2016-ban a következő helyezések születtek:


Úri konyha:

Esterházy Barokk Ételfőző Verseny Vándordíja: Haspárti-Team

I. helyezett (+ meghívás a Kalocsai Paprikás ételek főzőversenyére): Kaeg Bendő

II. helyezett: Kőbányai Szabadtűzi Lovagok

III. helyezett: Barokk lovagok

Zsűri különdíjat kapott:

Városszépítő Egyesület Tát

Királyi Szakácsok és Famulusai

Stornó konyha

Pakodi Betyárok

MNGSZ Budapest és Környéke Régiója külön díja:
Királyi Szakácsok és famulusai

Szabadtűzi Lovagrend különdíja, Lovagi felvétel soron kívül:
Királyi Szakácsok és famulusai


Csárda konyha:

Csárda Konyha Fejedelme Vándordíj: Kevi Juhász

I. helyezett: Höveji Nyakleves
II. helyezett: 
Bogec és Csapata
III. helyezett:
  Csöppentő

Zsűri különdíjat kapott:

Pakodi Betyárok

Bécsi Étekfogók

Csárda Szépe 2.

Hanyi Betyárok

Lila Akác Nyugdíjas Klub Tóalmás

Terra-21 Kft.

MNGSZ. Budapest és környéke Régió különdíjat kapott:

Méregkeverők

 

Így valóban igazi, játékos öröm a versengés, de erős a mezőny, így aki kedvet kapott a jövő évi megmérettetéshez, máris lásson neki az előkészületeknek!

Információk: fertodfesztival.hu

 

 

Szólj hozzá!

BorBonBon - egy különleges program Fertőrákoson

2016. szeptember 13. 16:20 - Bezselics Ildikó

Abból, ha az örömmel végzett munka valódi vágyat teljesít be, csak jó dolog jöhet létre. Ha mindez oly módon adódik össze, hogy három ember vágyának találkozása ad ki egy egészet, varázslat születik.

 20160716_160206.jpg

Luka Enikő immár 15 éve vette át édesapja kis borászatát Fertőrákoson. Azóta kitanulta a borkészítés és a szőlőművelés csínját-bínját, és jobbnál jobb nedűkkel kápráztatja el rajongóit. Megvalósította legnagyobb álmát is: létrehozott egy Fertő-tóra néző kis borházat, melynek kertjében a Fertő-mentének jellegzetes növényei közt pihenhetünk, lila hordók és padok között, és kóstolhatjuk a bíbor különféle árnyalataiban játszó nedűket.

Szabó János és felesége, Andrea szintén szerelemből lettek csokoládékészítők, és mára az ország egyik legjobb bonbonjai kerülnek ki a kezük alól. Sopronban nyitottak egy kis üzletet, de Budapesten, a Jókai téren a Casca kávézóban is az ő termékeiket kínálják.

Mivel nagy kedvelői Enikő borainak, tavaly télen bonbonokat álmodtak hozzájuk, és május óta a fertőrákosi pincészet teraszán minden szombaton BorBonBon terasz üzemel: 6 borhoz 6 féle bonbont kínálnak, de kérhetünk hozzá sajt és sonka tálat is ( az édesség és a bor éhgyomorra nem esik jól), a kávékat pedig "pálinkás csokoládé csavarral" kínálják.

A kínálatban megtalálható a Sopron környékén elmaradhatatlan töpörtyűkrémes kenyér, de választhatunk kézműves kecskesajtokat idényzöldségekkel, házilag érlelt füstölt sonkákat is házi kenyérrel. 

 20160716_163712.jpg

A Bor&BonBon párosítások a következők:

Rozé '15 & eper ízű bonbon

Szívhez közel cuvée '14 & kardamom meggy bonbon

Kékfrankos '13 & joghurtos áfonya bonbon

Pinot noire '13 & dió marcipános bonbon

Zwigelt '13 & feketeribizli bonbon

Cabernet sauvignon '12 & pisztácia grillázs bonbon

(Nehéz közülük választani, de ha muszáj lenne, a zwigelt - fekete ribizlire bonbonra esne a választásom...)

A kávé  és a pálinkás csokoládé csavar pedig tényleg kihagyhatatlan!

 20160716_162539.jpg

A borház a Fertőrákos-Mörbish között húzódó kerékpárút mentén fekszik, így nem kell autóval megközelíteni, és igazán szép őszi kirándulásnak ígérkezik!

 

Szólj hozzá!

Fügeszüret Zalában

2016. augusztus 11. 15:19 - Bezselics Ildikó

A Zala megye legdélibb csücskében, Tormaföldén telepített 7 hektáros fügeültetvény hazai viszonylatban is úttörő kezdeményezésnek számít, legalábbis ilyen méretben. A környék szubtrópusi klímája Észak-Olaszországéhoz hasonló, így csodásan beérnek ezek a gyümölcsök.

340_bonnechance_sajtout_resize.jpg

20 évvel ezelőtt egy olasz nyelvtanár, Varga János telepítette az első fákat, az ő ötlete, és későbbi tapasztalatai alapján épült ki az ültetvény, egy fiatal kertészmérnök, Harcz Endre közreműködésével, aki most az ügyvezetője a Fügeliget Kft.-nek.

322_bonnechance_sajtout_resize.jpg

344_bonnechance_sajtout_resize.jpg

331_bonnechance_sajtout_resize.jpg

Ezekről az öreg fákról szaporították az ültetvényhez használt dugványokat, melyek az elmúlt évben termőre fordultak. A különböző fügefajták májustól októberig teremnek, de vannak kiwi és khakiszilva fáik is, melyek ősszel érnek be. A liget mellett épült egy vendégház, ahol egyrészt a füge feldolgozása zajlik, másrészt kiszolgálják az idelátogatókat. A környék legszebb panorámáját az előtte álló kilátóról csodálhatjuk meg. A fügétől roskadozó fák között szaladgálni egészen varázslatos élmény, a szaftos, puha, érett fügéket megkóstolni nemkülönben…

A Szedd magad akciókról, illetve arról, milyen füge érik éppen, naprakész információt szerezhettek a FB oldalukról.

Szólj hozzá!

Zala ízei: Dödölle

2016. augusztus 11. 15:18 - Bezselics Ildikó

A dödölle a magyar konyha egyik tájjellegű, laktató fogása, mely Vasban és Zalában ma is ismeretes, gyakran fogyasztott étel. Régen a szegények eledeleként tartották számon, és ország egész területén ismert volt.

Manapság a bázakerettyei Bonne Chance étterem élesztette fel fogyasztásának hagyományát, és a receptet a neves nemzetközi étteremkalauz, a Gault&Millau is méltatta.

20160526_141204.jpg

 A receptet és a fotót a bázakerettyei Bonne Chance étterem bocsátotta rendelkezésünkre,
ahol minden évszakban szerepel az étlapon ez a tájjellegű étel.

Hozzávalók (5 adag):

1 kg öreg krumpli

300 g liszt

5 fej vöröshagyma

250 g szalonna kockákra vágva, zsírjára sütve

5 dl zsíros tejföl

 

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sózva feltesszük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Amikor megfőtt, krumplinyomóval a saját vizében pürésítjük. Aztán lassan beledolgozzuk a lisztet, és fakanállal erősen, gyorsan keverjük a tűz fölött. (Szörnyű munka, sokáig kell csinálni, az ember karja leszakad.) Addig kavarjuk, amíg sűrű és sima állagot nem kapunk.

5 fej – tehát sok – finomra vágott hagymát sok szalonnazsíron arany színűre pirítunk. A hagymás zsírba mártogatott kanállal a krumplimasszából kb. 4-5 centis galuskákat szaggatunk.

A galuskákat lerakjuk egy lábasba egymás mellé, mint az aranygaluskát. A maradék hagymás zsírral és tejföllel meglocsoljuk. Sütőben kicsit megpirítjuk.

Az eredmény: nagyon szaftos és ízes, itt-ott pirult, szabálytalan galuska, jó sok hagymával.

Frissítésül adhatunk rá finomra vágott lila hagymát és különféle fűszernövényeket.

 

Szólj hozzá!

Végigettünk egy fűszerkertet!

2016. augusztus 11. 15:13 - Bezselics Ildikó

Ha egy szálloda 600 tőből álló, változatos fűszerkertet telepít, minden fogásba jut gyógyító finomság a levestől a desszertig. A bázakerettyei Bonne Chance-ban egy helyi alapanyagokra épülő, zalai ízvilágú, mégis minden elemében korszerű és egészséges ebédet fogyasztottunk el.

121a3068.jpg

A helyi alapanyagokra, saját termesztésre és beszállítókra épülő, környezettudatos konyha példaértékű – de legalább ilyen fontos az, ahogy a tulajdonosok odafigyelnek dolgozóik közérzetére, igényeire is.

121a3081.jpg

Gáspár Károly séffel már egy korábbi látogatásom alkalmával megismerkedtem, és örömmel üdvözöltem újra. Most a tradicionális zalai konyhát „zöldbe öltöztetve” tálalta fel, és már az első fogásnál elfelejtettem a két és fél órányi autóút fáradalmait.

 

Kóstoló falatka:

Zöldfűszeres ordakrém házi kenyérből készült pirítóson

121a3137.jpg

Előétel:

Zöldfűszeres malactekercs 36 órán keresztül, alacsony hőfokon szuvidálva, petrezselyem, tökmagolaj, pirított tökmag és parmezán keverékéből álló pestóval

121a3153.jpg

Leves:

Zöldfűszer-krémleves zöldhagymából, spenót, petrezselyem, fokhagymaízű snidling, bazsalikom és kakukkfű hozzáadásával készült ízbomba, házi kenyéren pirított friss kecskesajttal

121a3161.jpg

Főétel:

Rozé sertésszűz zöldfűszeres morzsában sütve, parmezános sült spárgával és serpenyőben sütött burgonyarösztivel (a morzsa snidlinget, kakukkfüvet, rozmaringot, petrezselymet és zöldhagymát tartalmazott)

121a3211.jpg

Sajttál friss kecskesajttal, mozarellával, házi parenyicával

121a3214.jpg

Desszert:

Zalai „totyogós túrós” rétes zöldfűszeres eper salsával

121a3224.jpg

Aki szereti a kiadós adagokat, és a házikosztot, annak kötelező ez a zalai kirándulás!

Fotó: Pintér Árpád

 

Szólj hozzá!

Zala ízei: Totyogós rétes

2016. augusztus 11. 15:10 - Bezselics Ildikó

Ez a rétes Bázakerettyén készült, a Bonne Chance étteremben. Ott "zalai totyogósnak" hívják, de Zalán kívül is sok a rokona, rétesben és palacsintában is. Készül sósan (krumplis, káposztás töltelékkel), vagy édesen (tökös-mákos, almás, cseresznyés, meggyes, sütőtökös, meggyes-túrós).

20160526_151130.jpg

 

 

Hozzávalók:

Tészta

500 g liszt (BL55)

300-350 g langyos víz

1 tojás ( falusi, kapirgálós)

nagy csipet só

Túrótöltelék

2 kg túró (krémes, zsíros fajta)

cukor ízlés szerint

vaníliás cukor

4 tojássárgája

Totyogó”

6 tojásfehérje, kevés porcukorral kemény habbá verve

1 liter tejföl (min 20%)

2 tojássárgája

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a tésztát kidolgozzuk, azután kétfelé osztjuk. Kidolgozás után a cipókat megolajozzuk, fémtállal lefedve pihentetjük fél óráig, majd vékonyra nyújtjuk.

A tésztát bekenjük olvasztott vajjal, beterítjük egész szélességében túrótöltelékkel, meglocsoljuk a „totyogóval”, a tojásos tejfellel.

A tésztát lepedővel kétfelől gurítjuk fel, közép felé.

A töltött tésztagöngyöleget tányér élével egyforma hosszú rudakra vágjuk, és tepsibe helyezzük (vagy akár kerek cserépedénybe, spirálalakban).

Alaposan beecseteljük olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Befejezés

A sütőből kivett rétest meghintjük kevés porcukorral, és „konyhasárkánnyal” meglángoljuk, karamellizáljuk a tetejét – ennek hiányában megszórás után visszatesszük a sütőbe, legfelül és kicsit meggrillezzük.

Tálalhatjuk gyümölcsmártással is.

 

Szólj hozzá!

Szálloda a határon

2016. augusztus 11. 09:28 - Bezselics Ildikó

 Az elmúlt években a vidéki magyar vendéglátás színvonalát többek között az egyre gyarapodó, családi kézben lévő szállodák, panziók emelték fel a békés, tiszta környezet mellett kényelmet és jó ételeket kereső belföldi látogatók igényszintjére. A bázakerettyei Bonne Chance ezek közül is kiemelkedik példamutatásával: a tulajdonos, Csatlós Csilla mesterien ért ahhoz, hogy a „családot” kiterjessze az egész kistérségre.

121a9535.jpg

Férjével, Gáborral együtt küldetésüknek tekintik, hogy Zalának ebben az eldugott, déli csücskében mozgásban tartsák az életet - a környékbeli falvak sajnos az utóbbi években elnéptelenedtek, annak ellenére, hogy az önkormányzatok sokat tesznek azért, hogy vonzóvá tegyék a környéket azok számára, akik inspirációt éreznek a vidéki élet iránt.

179_bonnechance_sajtout_resize.jpg

A szálloda az önkormányzat után a legnagyobb munkaadó a faluban, de a „család” tagjai azok a beszállítók is, akik velük együtt dolgoztak, fejlődtek az elmúlt 6 évben: „házi beszállítójuk” egy letenyei hentes, aki saját vágóhidat üzemeltet. A tejet és sajtokat egy fiatal házaspár szállítja, de a friss vadhús is állandóan megtalálható a kínálatban. Így mindenből jó áron, tökéletes minőségű alapanyagot tudnak beszerezni, ezzel érhetik el, hogy (budapesti szemmel nézve) nagyon jó ár/érték arányú ételek kerülnek vendégeik tányérjára.

287_bonnechance_sajtout_resize.jpg

A hagyománytiszteletet és a családi recepteket a legmodernebb konyhatechnológia emeli országosan elismert színvonalra: a Bonne Chance étterme bekerült 2013-ban és 2014-ben a világ egyik legrangosabb étterem értékelő kiadványába, a Gault & Millauba, így felrajzolták Bázakerettyét hazánk gasztronómiai térképére.

A zöldség- és fűszernövény szükségletüket ez évtől saját veteményes- és fűszerkertjük biztosítja: az erdő adta tökéletes klímát élvezik az organikus módon elültetett és kezelt konyhakerti fűszernövényeik, amelyek száma mostanra több mint 600 tőre bővült – ezzel alighanem az ország egyik legnagyobb és igazán sokszínű éttermi konyhai fűszerkertjét tudhatják magukénak. Termesztenek többek között francia levendulát, borsikafüvet, turbolyát, muskotály zsályát, thai és citrom bazsalikomot, vérsóskát, sztíviát, arany oregánót, piros bazsalikomot, édeslevelet, lestyánt, tárkonyt, citromfüvet és citrom kakukkfüvet is.

121a9579.jpg

A szállodában 11 szoba áll a vendégek rendelkezésére, erdőre néző, télikert jellegű rendezvénytermük pedig 50 fő befogadására alkalmas.

Tavaly nyáron indították el főzőiskolájukat egy péktanfolyammal, mely akkora sikert aratott, hogy azóta több témában indítottak kurzusokat, melyek olyan népszerűek, hogy a helyek nagy része szinte a meghirdetést követően betelik.

Aktuális céljuk, hogy még elérhetőbbé váljanak a vendégek számára. Ezért nemrég elindították egész évben elérhető és főként a kíváncsi természetűeknek szánt „Kóstold meg Zalát!” elnevezésű programjukat. Ezeken a kóstoló hétvégéken a zalai konyha és ízvilág legjavát kínálják.

A fantasztikus reggeli péksütemények készítésének fortélyait tanfolyamtól függetlenül bármely itt éjszakázó vendég elsajátíthatja: minden reggel fél 8-tól várják a vállalkozó szellemű koránkelőket a konyhai előkészítőpultnál.

A reggeli svédasztalon értelemszerűen helyi termékek találhatók, és frissen sült, házi péksütemények.

 

Házi májpástétom

Friss sajtok

Házi , bükkfafüstön füstölt szalonna, kolbász, vastagkolbász

Paprikás sertésfej

Házi joghurt

Saját készítésű szilva és eperdzsem

Saját pékáru: kukoricaszáras, fonott kalács, zsemle, briós, burgonyás kenyér

 

És végül, de nem utolsó sorban: ők készítik Magyarország legjobb rántott húsát, erről én adok igazolást, bármikor, bárkinek:

198_bonnechance_sajtout_resize.jpg

Számomra fontos szempont ezért külön felhívom rá a figyelmet: a szálloda állatbarát hely, így aki itt pihen, kedvencét sem kell otthon vagy panzióban hagynia. Mivel Csilla aktívan segíti az Állatvédőrség munkáját, az állandó „lakók” mellett időnként örökbe fogadható látogatók is élvezik a Bonne Chance vendégszeretetét – mert mindenkinek kell még egy esély...

A képeken Portás látható, a szálloda csupaszív kutyája - aki hozzájuk érkezik, először vele fog megismerkedni - talán elég beszédes a neve is...

 

Fotók: Pintér Árpád, Szabó Miklós

 

Szólj hozzá!

Rózsafesztivál a hercegnő kertjében

2016. augusztus 10. 15:54 - Bezselics Ildikó

A fertődi Esterházy-kastély és környezete az elmúlt évtizedben nemzeti és kulturális jelentőségét megillető fejlődésen ment keresztül. Az elmúlt évben nemcsak Esterházy „Fényes” Miklós öröksége (a kastély és a hozzá tartozó épületegyüttes), hanem kései utóda, az Esterházy Pál és felesége, Cziráky Margit által létrehozott rózsakert is visszatelepítettetett eredeti helyére.

 

 

20160715_152415.jpg

 

Cziráky Margit száz évvel ezelőtt azért telepítette a kertet, hogy kedvére gyönyörködhessen a rózsákban: ma már a fertődi Esterházy-kastély látogatói előtt is nyitva áll a színes-illatos liget kapuja. A 8700 rózsatőből álló kert a magyarországi fajták legteljesebb gyűjteménye 220 méter hosszú, futórózsákkal befuttatott, kereszt alakú lugassal, melynek közepén pagodaszerű pavilon található.

Idén nyáron először borult virágba teljes pompájában a száz éves múlttal rendelkező Rózsakert, ez alkalomból rendezték meg július 16-án, szombaton az Esterházy-Rózsaünnepet.

Ez alkalommal a századfordulós Eszterháza, s a korabeli Rózsakert működésébe is belepillanthattak a vendégek a korabeli fotók vetítése során. Az időjárás sajnos nem volt kegyes hozzánk, így a rózsateát és a rózsás süteményt nem az angolpark fái alatt, hanem a fedett térben kínálták.

A magam részéről az angol- illetve francia park hintóval történő bejárását a kastély megtekintésére cseréltem – az állandó látnivalók mellett csodás kiállítás látható az Esterházy család híres antik óragyűjteményéből és saját használati tárgyaiból.

Délután a Pálmaházban a Budapesti Vonósok XXII. Haydn-fesztiváljának komolyzenei teakoncertjét, este pedig a Marionettszínházban Dobozy Borbála csembalóművész előadását élvezhettük.

Egy kritikai észrevételt kénytelen vagyok tenni, ami nem kifejezetten a gazdag programmal hívogató rendezvényre vonatkozik: a kastély bájos, barokk bútorzatú kávéházának felkeresése szerintem minden idelátogató számára kötelező elem, sajnos azonban itt ettem életem legrosszabb Esterházy tortáját... Ezen mindenképpen változtatni kellene!

 

A Rózsakert képekben:

 

A kávéház:

 

A kastély kívül:

 

A kastély belül:

 

Az eltűnt idő nyomában c. kiállítás:

Szólj hozzá!
Címkék: Fertő-táj