HTML

Nyugat- Dunántúl

Nyugat- Dunántúl, az erőt adó régió turisztikai gazdagságát jellemzik a testi megújulást nyújtó gyógyvizek, fürdők pl. Bükfürdő, Sárvár, Hegykő, Celldömölk, Kehidakustány, lelki megújulást nyújtanak szakrális emlékeink, pl. Mária út, Szent Márton út, valamint számos kulturális, történelmi emlék, látnivaló, programok, fesztiválok, kiváló szálláshelyek, méltán híres borok és ételek várják a vendégeket.

Hirdetés

blog_banner.jpg

Címkék

#élményitthon (1) #ÉlményItthon (1) 30y (1) Ágfalva (1) Aladdin Lámpamúzeum (1) állatkert (1) Alsóerdő (1) András gőzös (1) aquacity (1) ásványvíz (1) bankjegy (1) belváros (1) Bérbaltavár (1) blog (3) böllérmáj (1) bor (1) Borok Háza (1) ború (1) Bükfürdő (2) bunker (1) cáki (1) celldömölk (1) Celldömölk (1) Cenki Teki (1) Clusius (1) csáfordi erdő (1) csiga (1) Csömödér (1) csömödéri kisvasút (1) csúszdapark (1) Csütörtök (1) derű (1) díjak (1) Diófesztivál (1) disznótor (1) dödölle (2) EDEN (1) Egervár (1) én az év utazója (3) erdei (1) Eszterházi vigasságok (1) évutazója (1) év utazója (1) Év utazója (1) Év Utazója (2) Fertő-táj (2) fitnesz (1) fizikus-túra (1) freskó (1) fürdők (1) fürdőtúra (2) gasztronómia (1) Gébárti tó (1) gesztenye (3) Göcsej (1) gyógyfürdő (1) Gyógynövényház (1) Gyógynövénykert (1) gyógyvíz (1) Győr (3) györkőc fesztivál (1) GYSEV (1) gyűjtsd a táblát (1) Hair (1) harmónia (1) Háromkirályok (1) Hegykő (1) hűség (1) Húsvét (1) Iseum Savariense (1) ivókúra (2) ízek (1) Ják (1) játék (1) kalandpark (3) Kanizya (1) kapu (1) kapuvár (1) kardfogú (1) karnevál (1) Kastély (1) Kehidakustány (3) kékfrankos (1) Kemendollár (1) kemenes (1) kemenes vulkánpark (1) kiállítás (1) kiemelt (1) kikapcsolódás (3) kiscsikó (1) Kneipp (1) költészet (1) Körmend (1) Koronaőrző (1) koronaőrző (1) koronázás (1) kŐSZEG (2) Kőszeg (4) Kőszegi Várszínház (1) kultúra (2) kultúrbusz (1) kulúra (3) Lenti (1) levéltár (1) levendulahetek (2) liba (1) Ligneum (2) Lipót (1) Liszt Ferenc (1) lőcsei fehér asszony (1) magyar (3) Magyar (1) makett (1) malom (1) Márton (1) medvehagyma (1) múzeum (1) Nádasdy (3) Nagycenk (2) nagykanizsa (1) nap (1) napja (2) nemzeti park (1) nyitott pince (1) Nyugat-Dunántúl (4) Nyugat-Dunántúl az Utazáson (2) Nyugat-Magyarország (1) ökoturisztika (1) ökoturizmus (1) őrség (4) Őrség (2) Őrségi Nemzeti Park (1) őrségi vásár (1) Orsolya- (1) pályázat (1) Páneurópai Piknik (1) pannonhalma (1) pannonhalmi bencés apátság (1) pannonhalmi majorság (1) perec (1) pihenés (1) pincesor (1) Pocok (1) poncichter (1) Pornóapáti (1) programajánló (3) prósza (1) Röjtökmuzsaj (1) Rum (1) ság hegy (1) Sárvár (4) Savaria (3) Sopron (4) Soproni Ünnepi Hetek (1) Spancsi (1) sport (1) szállás győr (1) szállás horvátzsidány (1) szállás lipót (1) Szarvaskend (2) Széchenyi (1) Szent (1) Szent György vonalak (1) Szent Márton (1) szent Márton (1) szent vid (1) SZÉP-kártya (1) Szigetköz (1) Szigetköz ízei (1) színház (1) Szulejmán (1) szüret (2) szürke marha (1) táncfesztivál (1) táncszimulátor (1) téli feltöltődés (1) tigris (1) Tízforrás Fesztivál (1) tökfesztivál (1) Torkos (1) Torkos Csütörtök (1) tőzike (1) tündérfesztivál (1) túrázás (2) Turizmus Világnapja (3) Utazás 2013 (1) Utazás kiállítás 2013 (1) Vadása-tó (1) vakáció (6) VAKÁCIÓ (1) Valentin (1) vasút (2) Vas Népe (1) Velem (3) vihar (1) világnapja (1) víz (1) VOLT (1) wellness (1) Weöres Sándor (1) zala (1) Zalaegerszeg (2) zöld dió (1) Turizmus Világnapja

Tovább a Facebookora

Nyugat- Dunántúl térkép

NyD_regio_terkep.jpg

2014.09.29. 15:50 I ♥ NYUGAT

Ünneplésben jók vagyunk…híradás a hétvégéről

Az elmúlt hétvégén járt minden embernek plussz egy mosoly, hiszen a turisztikai szakma a szeptember 27-én a Turizmus Világnapját ünnepelte. Ez a nap országszerte a közösségépítés jegyében zajlott. Számos program, figyelmesség és kedves gesztus várta az embereket országszerte. Nyugat-Dunántúlon több rendezvény, program is éppen ezen a hétvégén zajlott, ahol a turizmus minden résztvevője együtt ünnepelhette e jeles napot. Több helyütt a tök, a szőlő kapott kitüntető figyelmet az elmúlt hétvégén és régió szerte kigyúltak a Szent Mihály- napi tüzek is, szombat este közel egy időben kiemelve az összetartozást, itt a hazánk itt vagyunk otthon üzenetet.

 pannonhalma bejárás 1.JPG

Szakmai vezetés Pannonhalmán, fotó készítője: Tama István

Szólj hozzá!

Címkék: Turizmus Világnapja


2014.09.26. 12:01 I ♥ NYUGAT

Díjeső a régióban

Immáron ötödik alkalommal hirdetett meg a Magyar Turizmus Zrt., a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium „Az év ökoturisztikai létesítménye” cím elnyerésére pályázatot. Két kategóriában mérhették össze tudásukat a jelentkezők, az egyik az ökoturisztikai látogatóközpont a másik pedig a tanösvény. A megmérettetés, a kínálat látogató- és családbarát jellege alapján történt. A címet csak olyan pályázó nyerhette el, aki/ amely megfelel az ökoturizmus alapelveinek.

pocok.jpg

A mosonmagyóvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont látogatóközpont kategóriában nyerte el az első helyezést. Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság által fenntartott pityerszeri Élet a kaszálógyümölcsösben tanösvény tanösvény kategóriában lett első.

Az idei év újdonsága, hogy különdíj kiosztásra is sor került, melyet a leginnovatívabb megoldásokat tartalmazó létesítmények vehettek át. A pályázat egyik különdíjasa a Jeli arborétumban található Jeli Varázskert tanösvény is, mely a mozgássérültek, valamint a vak és gyengén látók számára akadálymentesített útvonalként úttörő az ökoturisztikai tanösvények között.

Szívből gratulálunk régiónk díjazottjainak!

Szólj hozzá!

Címkék: ökoturisztika


2014.09.25. 08:48 I ♥ NYUGAT

„Rabul ejtő” múzeum – Szabadulós kalandjáték Sopronban

Ki ne emlékezne a gyerekkorban nem túl izgalmasnak tűnő múzeumokra, amikor még azt gondoltuk, hogy a kiállítások, tárlatok csak szemüveges, tudós arcú, komoly embereknek valók. Hát erről ma már szó sincs, hiszen az egyre vagányabbá váló múzeumosok és muzeológusok kreatív múzeumi kalandokkal csigázzák fel a látogatók érdeklődését. Itt van mindjárt egy rendhagyó program Sopronból!
A Zene fogságában szabadulós kalandjáték, melyet 2 – 6 fős csapatoknak, baráti társaságoknak kínálnak a szervezők a Soproni Múzeum közreműködésével. A helyszín egy régi, sötét szalon, a Liszt Szalon Sopronban, abban a városban, ahol Liszt Ferenc is többször megfordult és koncertezett. A nevét viselő szalon már egy ideje üresen áll, több lakat zárja az ajtókat. A játék során ezeket a lakatokat kell kinyitni, furfanggal, ügyességgel. Izgalmas kérdés, hogy vajon sikerül-e kijutni a Liszt Szalonból, a zene fogságából. Számos feladat - lakatfeltörés, számzár fejtés, rejtett tárgyak és a zeneszerző titkainak felkutatása - viszi közelebb a célhoz, na és persze a kijárathoz a vállalkozó kedvűeket. A cél pedig nem más, mint hogy a csapat minél előbb - de maximum egy órán belül! - kijusson a Liszt Szalonból, amihez logikai feladványok megoldása és a csapat tagjainak együttműködése szükséges. És mi történik, ha nem sikerül a megadott időre kijutni a zene fogságából? Akkor azért közbeavatkoznak a játékvezetők…
Hát ilyen kalandok után igazán nem mondhatja senki, hogy nem jó buli múzeumba járni!
Forrás: www.muzeum.sopron.hu

liszt_szalon_belso1resz_1027312_1646_n.jpg

 Forrás: www.muzeum.sopron.hu

Szólj hozzá!

Címkék: múzeum Liszt Ferenc


2014.09.18. 09:52 I ♥ NYUGAT

Gesztenye- minden mennyiségben!

Parkjaink egyik legelterjedtebb fája a vadgesztenye, mely ilyenkor ősszel szúrós, bökős gubóban vidám barna, szinte mosolygó termést hoz. Haza felé menet óvodából, iskolából, vagy a délutáni játék során rengeteg őszi termést lehet összegyűjteni, amiből mókás állatfigurákat lehet készíteni. A gyógyszeripar és kozmetikumok fontos alapanyaga is a vadgesztenye, sőt kiváló bio mosószert is lehet belőle készíteni. A néphit szerint, aki egy gesztenyét tart zsebében azt elkerülik a betegségek. A vadgesztenye érését követi a szelídgesztenye is, amely vitaminokban gazdag kifejezetten egészséges gyümölcs. Az összefüggő, nagyobb felületű gesztenyések kizárólag a Dunántúlonhelyezkednek el. A termőtájak közül a nyugat-dunántúli a legjelentősebb, az ott elhelyezkedő 51%-nyi felület nagyobb részben Zala megyében található. És ha gesztenye, akkor ahogy van kerek csokoládé, lyukas csokoládé, szögletes és kerek csokoládé…, nos akkor püré, krémes, kocka, rolád, tekercs, rétes, golyó, kifli, alagút és még sorolhatnám tovább a mennyei finomságokat, és akkor még a különféle leveseket, főételeket nem is említettem.
A gesztenye fontosságát és kiválóságát több régiós rendezvény is méltatja. Október 4- én és 5-én kerül megrendezésre a Velemi Gesztenyeünnep, immár 22. alkalommal. Ez egy kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, vásári komédiákkal és mesejátékokkal.
Szintén október első hétvégéjén, Ágfalván is a gesztenyéé a főszerep a XI. Gesztenye Fesztiválon. Gesztenyés ételek és sütemények, folyamatos gesztenyesütés, forralt bor, must, gesztenyeméz népművészeti kirakodóvásár és kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

Bővebb információ:

www.agfalva.hu

www.velem.hu

plakat-2.jpg

Forrás: www.velem.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gesztenye Ágfalva Velem


2014.09.17. 09:19 I ♥ NYUGAT

Egy kis vasút nagy napja!

A születésnapok mindenki életében nagy mérföldkövek, fontos események. Nagycenk, vagy, ahogy sokan nevezik Széchenyi faluja is igen jeles napra készül. Szeptember 21- én, Széchenyi István gróf születésnapján kerül megrendezésre a Múzeumvasút napja. A nagycenki Széchenyi-kastély közelében, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. kezdeményezésére 1972-ben épült meg a Közlekedési Múzeum 760 mm nyomtávolságú, gőzüzemű múzeumvasútja. A vasutat a GYSEV Zrt. üzemelteti Nagycenk és Fertőboz között, a szolgálatot vidám és elhivatott gyermekvasutasok látják el. A kisvasút nagy napján, a legkitartóbb vasút rajongók kipróbálhatják a hajtányozást, sőt az érdeklődők még a fűtőházat is megtekinthetik Fertőbozon. A vasúti kocsikat a méltán híres András gőzös húzza letűnt korok hangulatát idézve. Vidáman tekergő gőzfelhők, duruzsoló zakatolás, régi korok hangulatát idéző vonat kocsik, mosolygó gyerek vasutasok, és csodálatos táj, ez az élmény és hangulat várja a látogatókat. Az emlékparkban modellvasút kiállítás és játék is lesz az érdeklődőknek, és természetesen Cenki Teki a GYSEV Zrt. híres kabala figurája is vár kicsiket és nagyokat. A lebélyegzett múzeumvasúti menetjegy felmutatása mellett a gyerekek visszaútban díjmentesen utazhatnak a GYSEV Zrt. belföldi vonalain. Miután nosztalgiáztunk a múzeum vasút csodálatos világában, érdemes megtekinteni Nagycenk további nevezetességeit is a Széchenyi-kastélyt, a Hársfa sort, a Lovardát és a Széchenyi Mauzóleumot.

Bővebb információ: www.gysev.hu

DSCF1957.JPG Visszaindulás előtt Fotó: Tatai András Forrás: www.kisvasut.hu

Szólj hozzá!

Címkék: Széchenyi Nagycenk András gőzös


2014.09.10. 09:01 I ♥ NYUGAT

Kékfrankos-mánia

Tudtad, hogy a Kékfrankos Fővárosában Kékfrankkal fizethetsz akár a kékfrankosért is? De kékfrankossal készült bográcsételt vagy süteményt is kóstolhatsz a Kékfrankos Szakácskirály Választás és GasztroÜnnep nevű rendezvényen.

Nézzük csak sorjában ezt a kék-storyt. A Soproni Borvidék hazánk egyik legrégibb történelmi borvidéke, melynek eredete egészen a keltákig vezethető vissza. A XIV. század elején Magyarország legjelentősebb borvidékei között tartották számon, a XIX. századtól a poncichterek, németajkú gazdák tették messze földön híressé a soproni bort. A Soproni borvidéken a kékszőlő, főleg a kékfrankos termelése kiemelkedő, ennek köszönhetően viseli a város a „Kékfrankos fővárosa” címet, de jelentősek a zweigelt, cabernet sauvignon, merlot, és pinot noir ültetvények is.

Hogy honnan is ered a kékfrankos név? Hát persze, hogy a legendás múlt homályából. És itt a lényeg nem a múlton, hanem a legendán van. E szerint az 1800-as évek elején Napóleon katonái Sopronban táboroztak. A katonáknak annyira ízlett a soproni bor, hogy az ellátmányon felül saját pénzből maguk is vásároltak belőle. Két féle pénzük volt: a háborús fehér frank és az értékesebb kék. Amikor fizetésre került a sor, a soproni boros gazdák csak annyit mondtak: „Kék frankot!” Állítólag azóta hívják kékfrankosnak a híres soproni bort. S bár ez csak legenda, jó alapot teremtett a Kékfrank bevezetésének 2010-ben. A Kékfrank utalvány egy helyi fizetőeszköz, mellyel már több száz elfogadóhelyen fizethetünk, elsősorban Sopronban és környékén – akár jófajta kékfrankos borért is.

Apropó, Kékfrankos. Az igazi kékfrankos-rajongóknak kötelező program Sopronban a PannoMánia – Kékfrankos Szakácskirály Választás és GasztroÜnnep (09.20). A program főszereplője a híres soproni vörösbor, mellyel bográcsételeket és süteményeket készítenek a versenyzők. Hab a tortán a Kékfrankos Szakácskirály megkoronázása. Mindez gazdag kulturális programmal körítve.

Részletes program: http://hotelsopron.hu/hu/programajanlo-cikkei/2014-08-27-09-58-49

 DSC_4092 másolata.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kékfrankos Sopron


2014.09.03. 09:00 I ♥ NYUGAT

Bohém Bacchus, avagy mitől telik be a pohár?

Hát bizony a finom boroktól! Azaz borokkal! Elég csak ellátogatni a régió számos borünnepeinek, szüreti mulatságainak egyikére, ahol kulturális programok élvezete mellett kóstolgathatjuk a finom nedűket. Borünnep várja a látogatókat szeptember folyamán többek között Sopronban, Zalaegerszegen a Szigetközben és Kőszegen.

Idén Sopron történelmi belvárosában, a Fő téren várja az érdeklődőket a Kékfrankos Nyár záró rendezvényét, a Soproni Szüret Bor- és Gasztronómiai Fesztivál és Kézműves kirakodóvásár (09.05-07). A hangulatos vásári forgatagban teret adnak hazánk kézműves remekeinek, a legfinomabb soproni boroknak, pálinkáknak, gasztronómiai ínyencségeknek és mindemellett változatos programcsokor várja a kilátogató vendégeket a fesztiválszínpadon. Számos hazai sztárfellépő művész gondoskodik a jó hangulatról. Kicsik és nagyok együtt ünnepelhetik a szüreti időszak megkezdését a Kékfrankos Fővárosában.

VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, Bor és gasztrofesztivál (09.03-07) Zalaegerszegen kínál látni- és kóstolni valót. Szüreti felvonulás, Bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, valamint könnyűzenei koncertek szórakoztatják a látogatókat Zalaegerszeg belvárosában.

Mosonmagyaróváron a Szigetköz ízei, Vármegye borai fesztiválon (09.12-14) hódolhatunk a bor élvezetének. A szervezők különös gonddal válogatják az eredeti magyar portékákat vásárra, a hagyományos előadásokat és játékokat gyermekrendezvényekre. A festői környezetben a már megszokott módon kiváló magyar borok és pálinkák sorakoznak fel a borfaluban, a vendéglátók hagyományos magyar ételekkel várják a rendezvényre látogató közönséget, az estéket pedig a legnépszerűbb magyar fellépők színesítik.

A Kőszegi Szüret (09.25-28) különlegessége, hogy a nemes nedűk mellett a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó zenéje is vidítja a lelket. A jókedvet fokozza a jelmezes felvonulás, ahol mókás jelmezt ölt a város apraja-nagyja. Emellett lesz népzene, néptánc, modern tánc és természetesen fúvószene és bor minden mennyiségben.

És bónusz-tippként egy igazi boros „csemege”: a PannoMánia – VIII. Kékfrankos Szakácskirály Választás és GasztroÜnnep (09.20) Sopronban, ahol a bor átlényegülésének lehetünk tanúi. Az isteni nedű nem a pohárba, hanem a finom bográcsételekbe és süteményekbe kerül, de mindez mit sem von le élvezeti értékéből.

Soproni Szüret 1 másolata.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: szüret bor


2014.09.01. 10:34 I ♥ NYUGAT

Top 5 freskók, falfestmények

 1. Sopronbánfalva- Karmelita templom

A nyolc évszázados múltra visszatekintő Karmelita rend női ágát 1452-ben alapította Boldog Soreth János. Magyarországon elsőként a Sopronbánfalván telepedtek meg 1891-ben a karmelita apácák és rövidesen virágzóvá tették a középkori eredetű pálos kolostort. Működésüknek éppen 1950-ben vetett véget a nálunk is végigsöprő sztálini diktatúra és miként az összes hazai szerzetesrendet, őket is feloszlatták és szétszórták a nagyvilágban. Ugyanebben az évben készült a templom falára egy rejtélyes freskó, melyen Szent Mihály arkangyal győzi le a Sátánt. Azóta is közszájon forog, hogy a művész-Básti Zoltán- Luciferben Joszif Visszárionovics Sztálint festette meg. A freskó ma is látható a templom falán, így bárki maga döntheti el kit is vél felfedezni a legyőzött Gonosz arcvonásaiban.

 kepeslap2.jpg

 kép forrása: www.mult-kor.hu

 1. Esterházy- kastély Díszterem Apolló újjászületése mennyezeti freskó

„Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!" E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő-tó vidékén, Fertődön. A kastély együttes kiépítése és fénykora Esterházy „Fényes" Miklós herceghez kötődik. A kastély Dísztermének mennyezeti freskója – melyet a Maulbertsch tanítvány Joseph Ignatz Milldorfer festett, szerves egészet képez a terem többi díszítményével, így a sarkokban álló évszakok allegóriáival és a falakat borító egykori mitológiai témájú olajfestményekkel. A 100 négyzetméter felületű mennyezeti freskó a sötétségből a világosság felé vágtató Apollót ábrázolja a négy pompás, hófehér ló vontatta napszekéren. Az ábrázolás különlegessége, hogy a terem bármely részéből föltekintve a lovak a szemlélődő felé fordulnak.

 eszterhazapan013.jpg

Kép forrása: www.eszterhaza.hu

 1. Sárvári vár Díszterem fekete bég csatái

A Sárvári vár barokk stílusú dísztermét Nádasdy III. Ferenc építtette 1649- 1653 közt. A mennyezet képeit Hans Rudolf Miller festette. A monumentális csataképsorozat a hazai barokk művészet legnagyobb szabású történeti falképsorozata. A legtöbb Nádasdy II. Ferenc, a „fekete bég” törökkel vívott csatáit mutatja be. Azért nevezték így, Nádasdy Ferencet, mert 15 éves háború idején, a XVI. Század végén a török elleni harcokban kiemelkedő szerepet játszott."

 sarvar.jpgKép forrása: www.nemzetimuemlek.hu

 1. Hédervári- kastély Vadászterem

Három építészeti stílus emlékein hordozhatja körbe tekintetét az a látogató, aki a hédervári kastély szfinxekkel őrzött kapujn át a kövezett udvarba lép. A kastély a 16. század óta szolgálta a jeles világi és egyházi méltóságokat adó Héderváry-családot. A második világháború után általános iskolaként hasznosított kastély tornatermében a bordásfalak takarásának köszönhetően maradtak meg a csodaszép, vadászjeleneteket ábrázoló falfestmények- az egykori és mai Vadászterem ékei. A hűsölőként szolgáló Sala terrana freskóvilága is lenyűgöző.

 

 1. Veleméri templom freskói

A falu feletti dombon, kis tisztás közepén áll az 1200-as években épült középkori templom. A kívülről egyszerűnek tűnő aprócska templomban belül igazi kincses tár. Nemrégiben bebizonyították azt, amit régóta meséltek: ebben a fény templomának is nevezett épületben minden freskót és ablakot pontosan úgy helyezett el a mester, hogy éppen abban a pillanatban süsse meg a Nap, amikor annak mondanivalója van. Napközben szépen végigjár a fény minden freskón, kivéve egyet: a pokol természetesen midig sötétben marad.

250px-R.k._templom_(9510._számú_műemlék)_5.jpg

Forrás: www.wikipedia.hu

Szólj hozzá!

Címkék: freskó


2014.08.25. 08:00 I ♥ NYUGAT

Top 3 állatságok- avagy a kabala vonzásában

Igen jól írtam nem kabbala, hanem kabala, tehát nem vallási tanokról, hanem cuki állatfigurákról van szó! Top 3 összeállításunk célja, hogy bemutassuk a régió legédesebb, legismertebb figuráit. Van aki titkolja, van aki felvállalja, de azt hiszem talán mindenkinek volt olyan életkorszaka, mikor élt- halt a puha kis plüss állatokért. Íme egy kis ízelítő a legjobbnak ítélt nyugat- dunántúli kabala figurákból:

 1. Cenki Teki
  1347284931cenki_olvas_fejl_c.jpg

A GYSEV Zrt. kabalája a Cenki Teki. A mosolygós, vidám teknősbéka figura sok gyerek kedvence. Személyesen is meg szokott jelenni rendezvényeken, a vasúti kiadványokban és a vasúti jegyeken is. Miért éppen teknős? Nos, a válasz egyszerű rajzpályázatot hirdettek kabala figura kérdésben és a nagyon cuki teknőc tetszett mindenkinek a legjobban. A társasághoz igazodva a teknőc színe zöld-sárga lett. Mára olyan népszerű és ismert lett, hogy hamarosan saját honlapja is lesz.

 index_1.jpg

Forrás: www.gysev.hu

 1. Spancsi

A Büki Gyógyfürdő Zrt. is gondolt a legkisebbekre is, Spancsi személyében. Aki a következőképpen került Bükfürdőre:

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pingvin, akit SPAncsinak hívtak és a
Déli sarkon élt. SPAncsi, a pingvin azonban nem hasonlított a társaira, mivel
ő nem szerette a hideget, és mindig fázott. Amíg társai pancsoltak, ő arról ábrán-
dozott, hogy olyan helyre költözik, ahol kék az ég, zöld a fű, és mindig meleg a víz.
Úszás helyett ezért inkább az interneten szörfölt, és új lakóhelyet keresgélt magá-
nak, mígnem rátalált Bükfürdőre, ami minden igényének megfelelt.
Ezért úgy döntött, hogy a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumba költözik. A gyermekek nagy
örömére azóta is együtt„spancsolhatnak" vele.”

index_2.jpg

Spancsinak van szinezője, és sajt három nyelvű fülbemászó dallamú éneke is, melyet letölthetsz itt:

http://www.bukfurdo.org/spancsi/music/SPAncsi-dal-HU.mp3

Sőt Spancsi igazi sztár, hiszen saját videoklipje is fellelhető:

http://www.youtube.com/watch?v=JFpeKYH9oSw&feature=youtu.be

Forrás:www.bukfurdo.hu

 

 

 1. Pocok
  pocok mese.jpg

A FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont lakója és kabalafigurája Pocok teljes nevén Microtus Oeconomus ssp. mehely, aki amint neve is előrevetíti egy Szigetközben élő északi pocok. Pocokmesék címmel megjelent már a FUTURA első foglalkoztató könyve. A történet szerint a szeretetreméltó édes kis állatnak új otthon után kell néznie. Számos kalandot átélve nemcsak hogy megtalálja a legkedvezőbb élőhelyet, de felfedezi a minket körülvevő természet számos csodáját, és még a világűrbe is kiutazik. A négy részből álló mesekönyv epizódjai egyben a FUTURA négy őselemét, a Vizet, a Földet, a Levegőt és a Tüzet is megidézik, épp úgy, ahogy az épület szintjei követik egymást.

 pocok.jpg
Forrás: www.futuramoson.hu

    

Szólj hozzá!

Címkék: Cenki Teki Spancsi Pocok


2014.08.18. 14:53 I ♥ NYUGAT

Szent György-vonalak

A keleti kultúrákban a Szent György vonalakat sárkányösvénynek nevezik, a különféle földsugárzások közül a jótékony hatásúak közé tartoznak. Ezek az energiafolyamok úgy hálózzák be bolygónkat, ahogyan a testünket átszövik a meridiánok, azaz energiacsatornák.
A régi korok emberei ismerték ezeknek, a helyeknek az élettani és spirituális hatását, és szent helyként tisztelték. Hazánkban olyan szakrális jelentőségű helyszínek alatt fedezték fel a Szent György-vonalak kereszteződéseit, mint az őskeresztény központok, az Árpád-kori templomok és a középkori kolostorok. Világszerte pedig a Mária-kegyhelyek és az ősi civilizációk vallási központjai: az egyiptomi piramisok, a perui Macchu Picchu, vagy az angliai Stonehenge alatt bukkantak a Föld energiaáramainak találkozási pontjaira.
A Lenti Termálfürdő területén található a Szent György Energiapark, mely hazánk egyik kiemelkedően nagy energiájú csomópont, hiszen itt három energiavonal találkozik. Gyógyító hatása az energiavonalaknak jelentős, az energiahiányos állapotot állítják helyre. Egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni a Szent György Energiaparkban, így harmonizálják a szervezet energiaáramlását. Egyes természetgyógyászok szerint minden betegség forrása az energiahiányos állapot. Töltődjünk fel energiával Lentiben a jótékony földsugárzás hatására!

lenti2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Lenti Szent György vonalak