Szülessen újjá a Nyugat- Dunántúl fürdőiben!Harmónia a Vízöntő havában: Kehidakustány

2013. február 22. 10:06 - I ♥ NYUGAT

A Szülessen újjá a Nyugat- Dunántúl fürdőiben! című blog sorozatunk következő állomása Kehidakustány.
A Kehida Termál Gyógy-és Élményfürdő 2.400 m² vízfelülettel, mediterrán belső terekkel, 13 medencével,  94 méteres óriáscsúszdával, kinti kamikaze csúszdákkal, szabadtéri 34-36 °C fokos meleg vizes- és gyógymedencékkel,  pezsgőszigettel, sodrómedencével, gyermekpancsolóval, pool bárral és még sok egyéb csábító élményelemmel várja kedves hotel- és fürdőző Vendégeit!
A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz igazi rekreációt nyújt vendégeinek.
Szabad téren minden évszakban működő gyógyvizes ülőmedence és egy gyógyvizes úszómedence található, melyet már a zöld zónás jegy megvételekor használhatnak a vendégek.
A fedett fürdőben, egy üvegfallal elkülönülő teremben, egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence (mozgássérültek részére beemelő készülékkel) és egy 34-36 fokos kör ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását. A csak felnőttek részére fenntartott fehér zónás gyógyvizes medencék körül pihenőágyakban relaxálhatnak a vendégek. A medencék mellett a Csend szobában lévő ivókút vizének rendszeres fogyasztása emésztési problémákra javallott.
A kehidakustányi gyógyvíz forráshőmérséklete 49 °C, amely a medencékbe érkezve kellemes 34-36 °C-ra hűl le. A kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos ásványvíz szulfidion tartalma magas (3,3 mg/l), ezért a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Radont nem tartalmaz. Kiválóan alkalmas idegrendszeri, nőgyógyászati, bőrgyógyászati és mozgásszervi problémák megelőzésére és gyógyítására.
A baleseti rehabilitációban fontos szerepet játszhat, mivel a sérülések, törések gyógyulási folyamatát lényegesen felgyorsítja. A víznek gyulladáscsökkentő hatása is ismert, ezért bőrproblémák kezelésére is javasolt. A rendkívül jótékony kén az ember szervezetébe fürdőzés, ivókúra és inhaláció során kerülhet. Gyógyvizes medencék környezetében nyugalmas, kizárólag felnőttek részére kialakított pihenőterek, csendszoba és ivókút található.
A fürdőkúrát szakorvosi ellenőrzés mellett fizikoterápiás kezelésekkel, gyógymasszázzsal, gyógytornával egészíthetik ki a vendégek.
A fedett mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő garantált élmény a család minden tagjának télen-nyáron egyaránt. A benti fürdőből ki lehet úszni a szabad levegőre, ahol nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. A víz kellemes 28 fokos hőmérsékletű.
Az Élményfürdő igazi szenzációja a 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektekkel.
Kisgyermekes családok részére bébi pancsoló, bébi csúszda, baba-mama pihenőszoba pelenkázóval, játékokkal gazdagítjuk a kínálatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr65097986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása