Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben

2013. március 27. 15:08 - I ♥ NYUGAT

A hagyományőrző rendezvényeken a Vasi Skanzent kézművesek, vásárosok, néptáncosok népesítik be. Húsvéthétfőn a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok elevenednek fel.

Húsvéthétfő ünnepén nagy szeretettel vár ismét mindenkit a Vasi Skanzen Szombathelyen, hogy a látogatókkal együtt köszöntsék a tavaszt és a csupa zöldben pompázó múzeumot. Kezdésként „nagy nyuszikeresésre” hívja a Rádió Szombathely a gyermekeket 9-10 óráig, amely során fűben megbúvó csokifülesekkel gazdagodhatnak az ügyesek. A nap folyamán a színpadi programok mellett számos érdekességet kínálnak a családok számára. A tojásfestés, írókázás, tojáskarcolás, batikolás már 11 órától kipróbálható a népművészek által vezetett kézműves foglalkoztatókban, de húsvét lévén nyuszikat is simogathatnak az érdeklődők.

A színpadi programok az egész család szórakoztatását garantálják. A Mesekocsi Színház Éljenek a nyuszik című darabja, a Tavaszi Szél Citerazenekar koncertje és néptáncbemutató színesíti a programot.

Húsvéthétfő (3)_VasiMúzeumfalu.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr695176031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása