Virágzó Nyugat- Dunántúl I.

2013. április 22. 14:32 - I ♥ NYUGAT

HERÉNYI VIRÁGÚT, Szombathely, 2013. április 27-28.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület szimbolikus nagyrendezvényévé vált Herényi Virágút, -  amely 2012-ben elnyerte a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Kulturális és Örökségturisztikai Rendezvénye címet - Magyarországon egyedülállóan – kb. 1 km hosszú útvonalon – több mint 30 főként helyi herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet kiállítása-és vására Szombathely herényi városrészében.

A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások egy összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek ehhez a területhez. Maga a Virágút is ezt a természetes útvonalat követi, a Bertalanffy M. utcától indulva, a Hóvirág és Tulipán utcán majd a Csók István utcán keresztül jutunk el a végállomásig, a Béke térig, ahol a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a Herényi Kulturális és Sportegyesület megújult székháza a Herényiek Háza található.  A hagyományteremtőnek számító esemény 2013. április 27-28-án (szombat 13.00-20.00 -  vasárnap 09.00-18.00) immár 11. alkalommal invitálja a látogatókat a helyszínre. Az eseményre minden évben több ezren kíváncsiak. A rendezvényre látogatókat virág-és dísznövény-kertészeti kiállítás és vásár  (egynyáriakkal, kétnyáriakkal, balkon-növényekkel, évelőkkel, fenyőfélékkel, szobai cserepes növényekkel, bonsai-félékkel, vágott virággal, oltvánnyokkal, díszcserjékkel, díszfákkal,szoliter díszcserjékkel és egyéb dísznövényekkel, foglalkozó kertészetek, virágboltok, valamint a kerti gépek és különféle kerti eszközök és kiegészítők árusainak kínálata) mellett  kézműves kirakodó vásárral, vásári ételekkel, italokkal, és az ún. „Borvirágsarkokkal ( a szomszédos borvidékek borkóstoló pavilonjai) várják. Az útvonalon több helyszínen zajló változatos kulturális, szórakoztató és gyerek programokkal (utcazenészek, mutatványosok, vásári komédia, bohócok, néptáncosok) várjuk.

www.herenyiek.hu

herényi virágút 4.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr945239774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.