ÖT TEMPLOM FESZTIVÁL

2013. május 07. 14:58 - I ♥ NYUGAT

2013. május 9-13.

Győr-Újváros

Öt nap, öt templom, öt vallás és számtalan program a kultúra ezer szegletéből, egy fesztiválon, ahol nincs sör, nincs virsli de van hit és rengeteg ismerkedés a másik ember szeretetével.
Május 9-én csütörtökön indul és szeretettel várja templomaiba, parókia udvaraira és idén hangsúlyosan a megújuló Győr-Újváros köztereire vendégeit az Öt Templom Fesztivál.
Öt nap alatt, koncertek, szakrális színházak, templomtörténeti előadások, zeneiskolai növendékhangversenyek, kiállítások, városnéző séták várják az érdeklődőket. Estéről estére olyan különleges, a templomi terekbe válogatott produkciókat láthat a közönség mint a Budapesti Vonósok Kamarazenekar kortárs estje, a Pénzügyőr Zenekar, a PillanatmŰvek feat. Kiende, a 40 éves Muzsikás együttes jubileumi koncertje, a Gordon-Gardon Duo, Ferenczi György és a Rackajam lemezbemutatója, vagy Szlovákia legrégebbi, mára világhírű klezmer zenekara a Pressburger Klezmer Band.
A szervezők idén, a rehabilitáció alatt álló városrész megújulását ünnepelve, az eddigieknél jóval több szabadtéri programmal, szakrális színházi produkcióval készültek. Az ingyenes, a városrész utcáin, terein zajló események között lesz dudakoncert a kápolnaajtóban, mikró bábszínház templomelőtérben, fúvószenekari térzene, látványos utcai gólyalábas és óriásbábos produkciók és buszmegállóban mesélő vándorkomédiás is. A szabadtéri programok sorát vasárnap este a zsinagóga melletti tornapályán egy nagyszabású utcaszínházi előadás zárja a lengyel Teatr Gry i Ludzie színház tolmácsolásában.
A fesztivál ideje alatt két zenei workshop zajlik, az egyiken gregorián, a másikon gospel kórusműveket tanulnak a résztvevő fiatalok, hogy a fesztivál vasárnapján különleges zenés istentiszteletekkel köszönthessék a fesztivállátogatókkal kibővülő gyülekezeteiket az újvárosi templomok.
www.karzat.hu

DSCF7630.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr745286502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása