Játsszunk most együtt!- a Nyugat- Dunántúlon

2013. május 23. 10:41 - I ♥ NYUGAT

Hogy mikor? Például a Nemzetközi Gyermeknapon, május utolsó vasárnapján. De ha akkor nem jutunk el a Nyugat-Dunántúlra, jöhetünk egész nyáron, hiszen a régió kiváló lehetőségeket kínál az önfeledt játékra, kikapcsolódásra kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Legyen az a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont Mosonmagyaróváron, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Győrben vagy a celldömölki Kemenes Vulkán Park – egy dolog közös bennük: kalandra, élményre, felfedezésre csábítanak. És ez még nem minden: a nyári rendezvénypaletta is a kicsik kedvében jár, hiszen a győri Győrkőcfesztiválon vagy a soproni Tündérfesztiválon minden program, játék, élmény a gyermekek önfeledt szórakozását szolgálja.

A Futura egy 300 éves gabonaraktár épületében várja a látogatókat. Az épület négy szintje a négy őselem – a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz – játékos bemutatásán keresztül a Szigetköz élővilágával és a fizika és a természet törvényeivel ismertet meg. A csaknem 50 féle játék között van távvezérelt hajózsilip, eleven víztér, hullám- és cunami generátor, földrengés szimulátor, hangyavár, suttogó tükör és repülőgép szimulátor. Igazi csemege a 40 m2-es, mozgó űrhajókkal és műholdakkal felszerelt Mini Space World. Nem kisebb vonzerő a győri Mobilis Központ, mely elsődlegesen a járművekre és a közlekedésre, tágabb értelemben pedig a mozgásra, a mobilitásra koncentrál. Kipróbálhatjuk, mekkora hely van egy Forma 1-es versenyautóban, tesztelhetjük reflexeinket a közlekedési lámpáknál, de akár saját személyre szabott műszerfalat is tervezhetünk.  74 interaktív játék, látványos és szórakoztató kísérleti bemutatók, rendhagyó természettudományos órák várják a látogatókat 0-100 év között. A celldömölki Vulkánpark bemutatja, milyen lehetett évmilliókkal ezelőtt és milyen ma a vulkánok tevékenysége. A látogatóközpontot, a Sághegyi Múzeumot, játszókertet és vulkanológiai tanösvényt magába foglaló létesítmény mindenki számára izgalmas felfedezést kínál. A látogatóközpontban 11 bemutatóteremben várja az érdeklődőket. A Verne kabinban például galaktikus utazáson vehetünk részt, a szimulációs teremben átélhetjük, milyen egy vulkánkitörés, a tűzhányó teremben körbejárhatjuk az Etna vulkánt.Győrkőcfesztivál_2010.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr985314163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása