Túráztál már borbárokban? – Budapesti Borbár Túra először, Nyugat-Dunántúl is bemutatkozik

2016. június 07. 11:14 - I ♥ NYUGAT

Ilyen még nem volt: Borbár Túra Budapesten! A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével kerül megrendezésre 2016. június 8-án az első Budapesti Borbár Túra. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak egyaránt.

borbarterkep-nagy.jpg

kép forrása: www.itthon.hu

A 2010-es évek elején indult el a budapesti borbárok forradalma. Ezt megelőzően inkább éttermekben, egy hagyományos ebéd vagy vacsora keretében fogyaszthattak otthonukon kívül minőségi borokat az emberek. A borbárok megnyitása után azonban már be lehetett ülni akár csak egy pohár borra is munka után, színház vagy buli előtt. A borbárok hamarosan divatos, pezsgő helyszínekké váltak, ahol a minőségi italok fogyasztása iránti igény találkozott az egyre sokszínűbb és népszerűbb hazai borkultúra felé megnyilvánuló érdeklődéssel.
A soproni borvidéket látja vendégül az Innio Borbár: kóstolósorral és a hozzá gondosan kiválasztott ételekkel és élő zenével készülnek a borbár túra napjára.
A CultiVini borbár egészen különleges módon, kóstoltatógépekkel oldja meg a borkóstolást. A gépekben a palackok tartalma hetekig friss és üde marad, így a vendég szabadon magának állíthatja össze a borsorát. A borbár a Pannonhalmi borvidéket látja vendégül a túra alkalmával. 

Tippek a kulturált borfogyasztáshoz: http://itthon.hu/budapesti-borbar-tura/-/article/tippek-kulturalt-borfogyasztashoz

Bővebb információ: http://itthon.hu/hirek/-/article/budapesti-borbar-tura-2016

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr18786004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása