Marha bélszín, rombusz hal, homár és Rubik- kocka, avagy Bocuse d"Or világdöntő

2013. január 30. 08:29 - I ♥ NYUGAT

Huszonnégy nemzet képviselőivel megkezdődött kedden a Bocuse d"Or, a világ legrangosabb szakácsversenyének lyoni döntője - és a verseny története során először Magyarország is bejutott a legjobb 24 közé. Hazánkat Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx étterem séfje és segítője, Garai Ádám képviselik, akik január 30-án a 11-es boxban főznek. A zsüriben hazánkat Bíró Lajos, a Magyar Bocuse d"Or Akadémia elnöke kíséri.
Első lépésként a menüsort kellett megterveznie és megkomponálnia, így született fiatal magyar dizájnerek segítségével egy speciális Rubik-kocka, amelyben keverednek ugyan a színek és az alapanyagok, ám a végeredmény tökéletes harmóniát alkot. A versenykiírás alapján ír marha bélszínt, illetve rombuszhalat és homárt kell felhasználni. A séf október óta készül a megmérettetésre, a menüsort már többször lefőzte, segítőivel finomhangolta. A köretek egyikét azonban a helyszínen megkapott, meglepetés-alapanyagokból kell elkészíteni.

Rubiks cube scrambled.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr315052446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása