Létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió

2013. május 24. 11:13 - I ♥ NYUGAT

Országosan is meghatározó kerékpáros turisztikai fejlesztés zajlott a Kapuvárt övező térségben az elmúlt években. A beruházás megteremtette az átjárhatóságot a burgenlandi Fertőzug és a Hanság fővárosa között. A projekt eredményeként kerékpáros térséggé vált a Nyugat-Rábaköz, létrejött a Kapuvári Kerékpáros Régió. A biciklisek számára olyan értékek válnak kényelmesen elérhetővé, mint a Hanság táji-természeti szépségei,a Rábaköz népi kismestereinek műhelyei vagy a város közelmúltban megújult történelmi városmagja.
A projekt a burgenlandi Fertőzug és a Hanság-Rábaköz turisztikai fejlesztését célozta oly módon, hogy a két társtérség elérhetőségét és összekötését valósította meg.  A projekt eredményeként Kapuvár város és a Rábaköz az észak-déli kerékpáros közlekedés szerves részévé vált. Mindezt a Hanság-főcsatornán megépített új kerékpáros és gyalogos híd is elősegíti.A fejlesztés eredményeként a térség kerékpárhálózata nagymértékben bővült, megvalósult az átjárhatóság a környező régiókba, ami elősegíti az öko- és az aktív turizmus fellendülését. A új híd Báró Berg Gusztáv nevét viseli, aki egész élete során fáradhatatlan iparfejlesztő és közhasznú tevékenységével segítette Kapuvárt övező térséget.

Báró Berg Gusztáv híd.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr225315813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása