Szöget ütött... - turisztikai újdonságok Győrben

2013. június 13. 14:33 - I ♥ NYUGAT

Régi hagyományt élesztenek újjá Győrben: szöget üthetnek fatuskóba a turisták. 1833-ban nyitott meg az a győri fűszerkereskedés, amelynek sarkán fatuskót helyeztek el, hogy a városban megforduló vándorlegények egy abba vert szöggel hagyhassanak emléket maguk után Győrben. Ezt a tradíciót eleveníti fel a kisalföldi megyeszékhely most, amikor különleges városnézésre hívja az ide érkező vendégeket. Az idegenforgalmilag frekventált pontokon elérhető rendszer lényege, hogy verses feladványokkal hat látnivalón vezetik végig a turistákat, megadva, miként érik el a következő érdekességet. A hetedik helyszín a belvárosi sétálóutca közepén lévő látogatóközpont, ahol átfogó tájékoztatást kínálnak a városról. Minden megállónál pecsétet kap a vendég az erre a célra készített kis füzetbe. Aki mind a hetet összegyűjti, a látogatóközpontban beverhet egy szöget az új tuskóba.

A fatuskó mellett idén több újdonság is gazdagítja a városi kínálatot. Elkészült a Győri Meséskönyvem, a gyermekek számára készült kiadvány folytatása. Elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól a foglalkoztató füzet, melyben verses formában ismerkedhetnek a gyerkőcök Győrrel és a városban kínálkozó szabadidős lehetőségekkel. Színezők, feladatok is mutatják be a város adta lehetőségeket, így többek között a Barátság Sportparkot, az Állatkertet, a Füles Bástyát vagy a Mobilis Kiállítási Központot.

turisztikai_jdonsgok_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr165359090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása