Mütyürök bűvöletében - Makett kiállítás és verseny Mosonmagyaróváron

2014. április 07. 11:35 - I ♥ NYUGAT

A makettezők kétségkívül rendkívül elhivatott, mondhatni megszállott személyek, hiszen a különféle szárazföldi, vízi, légi járművektől kezdve az emberalakokon át a legváltozatosabb tárgyakig bármit megépítenek, méghozzá arányosan kicsinyített formában. A mütyürök világa persze nem csak a makettezőket, hanem a látogatókat is elvarázsolja. A terepasztalokon ’megelevenedik’ mindaz, ami az emberi fantáziát foglalkoztatja: harci és polgári járművek, hajók, repülők és különböző figurák ejtik bámulatba az érdeklődőket. Természetesen nem csak a szépségük, de a belefektetett rendkívül sok munka okán. A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny (idén április 12-13) az elmúlt 10 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők. A több mint 40 kategóriában az elmúlt években átlagosan 1.200 munkát neveztek be. Az idők során kialakult baráti kapcsolatoknak és a város optimális földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a kontinens szívében itt találkoznak Európa észak és déli, kelet és nyugati területein élő makettezői, emellett a távolabbi helyekről (mint pl. Japán, Tajvan, Kanada) is érkeznek nevezők. Természetesen az esemény nem csak a makettezőknek szól, a környező települések lakói, az ide látogató makettezők családtagjai is számtalan kiegészítő program, látnivaló közül válogathatnak.

S ha már erre járunk, érdemes megtekinteni a város látványosságait, többek között a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontot.

Makett_Kiállítás1 (2).JPG

Szólj hozzá!
Címkék: makett

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr735974483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása