Advent Zalaegerszegen

2015. december 03. 13:22 - I ♥ NYUGAT

Az adventi időszakban Zalaegerszegen is számos program várja a a helyieket és a városba érkező látogatókat. A Göcseji Múzeumban három állandó kiállítás mellett különösképpen ajánljuk az adventi tárlatot, mely a következő címet viseli: A Megtestesülés misztériuma. A Tourinform irodában is elérhető „Zalaegerszeg titkai – Városkalauz a múlt tükrében”, valamint a „Megannyi élmény Zalaegerszegen” című prospektusok alapján több útvonal mentén is megismerhetik a megyeszékhely látnivalóit s múltját.

Tipp: 2015. december 5. 9-14:30 óra – Karácsonyi kézműves foglalkozás a Göcseji Múzeumban.

Aki a belvárosi séta után, szeretne kicsit felfrissülni, annak ajánljuk a Fedett Termálfürdőt! Az egyedülálló stílusban épült fürdő boltíves kupolás szerkezete csodálatos látványt nyújt. Az épületbe áradó természetes fényt hétvégenként éjjel fényterápiás világítás váltja fel, amit több mint 10.000 izzó biztosít, millió különböző színben pompázva, felejthetetlenné varázsolva az itt eltöltött időt. A három vízeséssel összekötött 33-36 °C-os élménymedence különböző vízi kényeztető lehetőséget rejt, a gyermek várban szivárványcsúszda és vízi játékok várják a kicsiket.
Zalaegerszeg délutánonként karácsonyi hangulatba öltözik, adventi hangulata járja át a főutcát, a vendéglátóhelyeket, a belvárost. Kézművesek kínálják áruikat, forralt bor és sült gesztenye illata lengi be a várost a Mindszenty tértől egészen a Dísz térig, karácsonyi dallamok járják át szívünket. Az Egerszegi Advent keretében számos program várja az érdeklődőket egészen december 24-éig, a hét minden napján.Természetesen december 5-én és 6-án Mikulásváró programok is lesznek a kicsik és nagyok örömére. Kedden, pénteken és szombaton a helyi és környékbeli termelők és kereskedők  kínálják portékáikat a helyi piacon.

Tipp: Zalaegerszeg esti fényei: látogatás Jánkahegyen – a kilátó és a kálvária megtekintése. A Jánkahegyi Kilátót 2012-ben avatták fel a városlakók és a turisták örömére. A csodálatos panorámát nyújtó létesítmény a Gyuri Csárda (8900 Zalaegerszeg, Jánkahegyi u. 27.) tetején található és egész évben mindenki számára ingyenesen látogatható. Nem messze a kilátótól találjuk a Jánkahegyi Kálváriát.

Zalaegerszeg északi részén, a Zala folyótól északra található a Gébárti-tó. A patkó alakú tó két vége bokrokkal, akadókkal teli (0,5-3 méter mély), a tó középső része a gátnál 8-10 méter mély. Parkosított környezete kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a fürdőzők, vízisportot kedvelők, valamint a horgászok számára. A Kézművesek Háza Zalaegerszegen, a Gébárti-tó mellett található – az egyetlen egész éven át működő népi kézműves alkotóház Magyarországon. Külső és belső megjelenésében a népi építészet forma- és anyagvilágát idézi. Az alkotóház a népművészek és képzőművészek számára teremt lehetőséget a közös munkára és a kézműves hagyományok ápolására. Csoportokat és egyéni látogatókat egyaránt fogadnak, akiket a népi viselet és ékszerkészítés, korongozás, szövés, nemezelés rejtelmeibe vezetnek be a szakemberek. A ház udvarán kovácsműhely is működik. December 13-án, vasárnap 14 és 18 óra között tartják a Karácsonyi Nyitott Műhelygalériák Napját.

Tipp: 12.alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen a Kárpát-medencei Mézfesztivált, melyre mindkét nap 9 és 18 óra között várják az édesszájúakat a Városi Sportcsarnokba. A rendezvény egyúttal otthont ad a X. Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozónak és a III. Méhészszakmai Kiállítás és Vásárnak is.
bővebb információ: http://itthon.hu/uti-tippek/-/netaview/1095583/karpat-medencei-mezfesztival

Adventi koncertek a városban:

December 5. 17 óra – Advent a zenében (helyszín: Mária Magdolna Plébániatemplom)

December 7. 17:20 – Canterina Kamarakórus koncertje a Dísz téren

December 10. 19 óra – Angyal mellettem (Presser Gábor és Rúzsa Magdi koncertje) – helyszín: Art Mozi

December 11. 14 órától – Adventi koncertek a Dísz téren

December 12. 15 órától – Karácsonyi koncertek a Dísz téren

December 12. 19 óra – Karácsony asszonya (Városi Hangverseny- és Kiállítóterem)

December 12. 19 óra – Advent a zenében (helyszín: Jézus Szíve Plébániatemplom)

December 16. 17 óra – Ady Endre iskola koncertje (helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem)

December 17. 18 óra – Pálóczi Horváth Ádám AMI koncertje (helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem)

December 19. 15 órától –Karácsonyi koncertek, és a negyedik adventi gyertya gyújtása a Dísz téren

December 19. 19 óra – Advent a zenében (helyszín: Mindszenty iskola)

December 19. 20 óra – Csík Zenekar koncertje (helyszín: Városi Sportcsarnok)

December 20. 18 óra – Városi Vegyeskar koncertje (helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: méz Zalaegerszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr408135748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása