A magyar farsangi hagyományok részét képezi a dús lakoma, önfeledt mulatozás és színes, vidám programok a falvakban, városokban. A húsvéti ünnepkör követi, mely 40 napos böjttel veszi kezdetét, de előtte a gazdag lakomákkal még a természetet kívánták a néphagyományban bőségre ösztönözni. Az ételek közül Magyarországon tipikusan a húsételek, kocsonya, káposzta és a farsangi fánk terjedt el.
A nagykanizsai Országos Farsangi Fánkfesztivál célja a hagyományápolás, a magyar gasztronómia, turisztika és kultúra értékeinek szélesebb körben való megismertetése. Az ingyenes fesztiválon mindenki megtalálja az érdeklődési körének megfelelő, komplex és értékteremtő kikapcsolódást. A fesztivál február 6-án 11 órakor karneváli hangulatot felidéző jelmezes felvonulással indul az Erzsébet térről Cser György kisbíró vezetésével. Az ünnepi köszöntőket követően szakmai zsűri koordinálásával kezdődik a fánkverseny. Nívós kulturális programok, sztárvendégek és gasztronómiai különlegességek várják a fesztivál látogatóit!
Ha szeretne egy különleges rendezvényen részt venni családjával, irány Nagykanizsa!
kép forrása: tourinformnagykanizsa.hu