Megnyílt a Szent Márton és Pannónia című kiállítás

2016. június 06. 10:12 - I ♥ NYUGAT

Szent Márton és Pannónia címmel régészeti kiállítás nyílt pénteken régiónkban két helyszínen is Szombathelyen és Pannonhalmán.
A Pannónia történetének Szent Márton korától a népvándorlás koráig terjedő öt évszázadát felölelő, Pannonhalmán és Szombathelyen látható régészeti kiállítás mintegy 350 műtárgy segítségével mutatja be, hogy miként terjedt el és maradt fenn a kereszténység a római világ határán. Szombathelyen látható a tárlat első három fejezete, amelyek az egykori Savaria Márton-kori világát mutatják be régészeti leletekkel, valamint a kereszténység megjelenésének tárgyi emlékeivel. A Pannonhalmán megtekinthető negyedik fejezet a monostor ezeréves történetét mutatja be Szent Márton tükrében, valamint az ókeresztény templomi liturgiákat. Az ötödik részben a kereszténység megjelenése utáni időszakot, a hatodik részben pedig azt ábrázolják, hogyan viszonyult a felső, elit társadalmi réteg a kereszténységhez. A kiállítás a Pannonhalmi Apátsági Múzeumban szeptember 30-ig, Szombathelyen pedig az Iseum Savariense-ben november 30-ig látogatható.

Bővebb információ: http://szentmarton-pannonia.hu/2016/05/12/szent-marton/

sajto-09-1.jpg

kép forrása: szentmarton-pannonia.hu, arany aljú üvegpoharak

Szólj hozzá!
Címkék: Szent Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr358783422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása