"Hahó, nyertünk még egy olimpiát!"

2013. január 02. 15:47 - I ♥ NYUGAT

 

A tavalyi év decemberében Győr városa nyert még egy olimpiát, azaz rendezési jogot!

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) december 7-én és 8-án ülésezett Rómában, ahol meghozta döntését a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszínéről. Ez pedig Győr lesz!
Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 1991-ben indult útjára, azóta a világ egyik legnagyobb ifjúsági sporteseményévé nőtte ki magát. Az EYOF Európa egyetlen multisport-rendezvénye, amelynek téli és nyári változata is van. Minden második évben rendezik meg 49 ország közel 4.000 sportolójának és akkreditáltjának részvételével.  Az érdeklődők száma 30-50 ezer főre tehető.
A helyszínválasztás nem véletlen, Győr Magyarország legsportosabb városa címet nyerte el 2010-ben, számtalan nemzetközi versenynek adhatott már otthont a kisalföldi megyeszékhely, és sportjának jelenére is büszke lehet a város. Az EYOF megrendezésének lehetősége jelentős fejlődést és előrelépést jelent Magyarország és Győr számára, hiszen olyan infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg a városban (köztük a versenyuszoda, atlétikapályák, vagy a teniszközpont), amelyek újabb lökést adhatnak Győr sportéletének és utánpótlás nevelésének.
A legjobb eredményt egyébként a 2003-as párizsi viadalon érték el a magyarok, akkor 14 arannyal a második helyet szereztük meg a nemzetek között. A győri fiatalok minden alkalommal kitűnő eredményeket érnek el, legutóbb Trabzonban például öt arany-, három ezüst és öt bronzérem mellett az összesített éremtáblázaton a hatodik helyet szerezték meg.
Az EYOF külsőségeiben is nagyban hasonlít a felnőtt olimpiához, hiszen itt is megjelenik az ötkarika, fellobban az olimpiai láng, megrendezik a nyitó- és záróceremóniát, a versenyzők pedig az olimpiai faluban kapnak szállást. A rendezvény a sportesemény jellege mellett számos kulturális programot is magával hoz, röviden egy igazi ünnep, egy 49 ország részvételével zajló fesztivál költözik Győrbe 2017 nyarán. Hajrá Győr!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr64992289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása