Már a település neve mesebeli, hát még a programja! A Natur-Kulinarium projekt keretében február 9-én megrendezésre kerülő egész napos szarvaskendi Gasztronómiai Fesztivál várja a környék apraját – nagyját hazánkból és a szomszédos országokból, melyen a látogatók megismerhetik a tradicionális népi gasztronómiai és népművészeti szokásokat. Ezek felelevenítésével és a finom ízekkel kívánják felhívni a szervezők a figyelmet népszokásaink, hagyományaink, örökségünk megőrzésének fontosságára. Az esemény nagyban hozzájárul a Natur-Kulinarium projekt céljainak megvalósításához, hiszen egyrészt tradicionális értékeket elevenít fel, másrészt jól prezentálja, hogyan lehet összekapcsolni a természeti értékeket, a gasztronómiát és a turizmust. A rendezvény keretein belül többek egy böllérverseny is megrendezésre kerül. A böllérversenyen az osztrák és magyar településekről érkező 20 csapat méri össze tudását. A munkájukat szakértő zsűri értékeli. A csapatok reggel 7.00 órakor sorakoznak fel. A nap folyamán a látogatóknak lehetőségük nyílik végigkövetni a disznóvágás és feldolgozás teljes folyamatát, valamint megkóstolhatják a böllérverseny során előállított „disznóságokat”. A látogatókat a nap során - a farsang jegyében - kulturális, hagyományőrző programok szórakoztatják, ezek között szerepel bolondesküvő és rönkhúzás is. A kirakodóvásárban az osztrák és magyar helyi gasztronómiai termelők, valamint a kézművesek termékeiből válogathat a közönség.