V. Országos Farsangi Fánkfesztivál (2013. február 8-9.)

2013. február 06. 12:58 - I ♥ NYUGAT

Vízkeresztkor kezdetét vette a farsangi időszak, melynek jellegzetessége, hogy minden évben változik a hossza, hiszen a húsvéti nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. Jellemzően a farsangi időszakot a nagy lakomákkal, vígasságokkal, bálokkal, álarcos mulatságokkal azonosítják, melyek csúcspontja, záró eseménye sok helyen a karnevál. A farsangi ételek közül a legjellegzetesebb a fánk, számtalan formában, tésztával és akár töltelékkel készítik. Kiváló főétel is lehet belőle egy tartalmas, testet és lelket melengető leves után másodikként…
Az idén  5. alkalommal rendezi meg a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház Nagykanizsán, az Országos Farsangi Fánkfesztivált, melyet évről évre nagyobb érdeklődés övez. A rendezvény rangos helyet foglal el az országos gasztronómiai fesztiválok sorában.
A fesztiválon az ország minden részéből érkező amatőr és profi fánksütő csapatok megmérettetésére kerül sor. Az elmúlt négy rendezvény jelentőségét növelte a Guinness rekord felállítása.  Színvonalas szakmai tudásmegosztást, Gasztro-kulturális konferenciát és kiállítást szerveznek a kétnapos rendezvény első napján, ahol a gasztronómia, kultúra és a turisztika jeles képviselőinek színvonalas előadásait hallhatják a résztvevők.  A második nap kerül sor a vidám farsangi felvonulásra, a fánksütő csapatok versenyére, a kulturális műsorra, valamint újabb kísérletet tesznek a Guinness-rekord felállítására.

Fánkfesztivál1_1.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr765065640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása