Vízkeresztkor kezdetét vette a farsangi időszak, melynek jellegzetessége, hogy minden évben változik a hossza, hiszen a húsvéti nagyböjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. Jellemzően a farsangi időszakot a nagy lakomákkal, vígasságokkal, bálokkal, álarcos mulatságokkal azonosítják, melyek csúcspontja, záró eseménye sok helyen a karnevál. A farsangi ételek közül a legjellegzetesebb a fánk, számtalan formában, tésztával és akár töltelékkel készítik. Kiváló főétel is lehet belőle egy tartalmas, testet és lelket melengető leves után másodikként…
Az idén 5. alkalommal rendezi meg a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház Nagykanizsán, az Országos Farsangi Fánkfesztivált, melyet évről évre nagyobb érdeklődés övez. A rendezvény rangos helyet foglal el az országos gasztronómiai fesztiválok sorában.
A fesztiválon az ország minden részéből érkező amatőr és profi fánksütő csapatok megmérettetésére kerül sor. Az elmúlt négy rendezvény jelentőségét növelte a Guinness rekord felállítása. Színvonalas szakmai tudásmegosztást, Gasztro-kulturális konferenciát és kiállítást szerveznek a kétnapos rendezvény első napján, ahol a gasztronómia, kultúra és a turisztika jeles képviselőinek színvonalas előadásait hallhatják a résztvevők. A második nap kerül sor a vidám farsangi felvonulásra, a fánksütő csapatok versenyére, a kulturális műsorra, valamint újabb kísérletet tesznek a Guinness-rekord felállítására.