Múzeumok éjszakája- Egy éjszakás kaland- hogy minél több kulturális élmény szülessen!

2013. június 21. 12:05 - I ♥ NYUGAT

A Múzeumok éjszakája immáron hagyomány Magyarországon, minden évben megrendezésre kerül, az időpont mindig az év legrövidebb éjszakájához Szent Iván napjához igazodik.Az egész országban számos múzeum csatlakozott a rendezvényhez.
Régiónkban csatlakozott a fertődi Esterházy- kastély, ahol barokk tűzijáték, barokk zene, barokk édességek, barokk italok, barokk helyzetjátékok, barokk életképek várják az érdeklődőket, 19.30- tól 24.00 óráig.
A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban ezen az éjszakán időszaki kiállítások, nyitott tárlatvezetések, színes múzeumi foglalkozások várják a látogatókat.
A körmendi dr. Batthyány- Strattmann László Múzeum szintén időszaki kiállításokkal, valamint ifjúsági és gyerek programokkal, koncertekkel, színházi előadással, és különleges tárlatvezetésekkel várja a látogatókat minden korosztályból a Batthyány- kastélyban.
Nagycenken a Magyar Nemzeti Múzeum Széchenyi István Emlékmúzeumában időszaki kiállítás látható Ők is voltak gyerekek... címmel, valamint koncert és elektrografikai óriásvetítés lesz.
A Pannonhalmi Főapátság programjai közt az Apátsági éjszaka és a Bagolytúra programok szerepelnek.
A Szombathelyi Képtár az Iseummal együttműködve szervezi meg a Múzeumok Éjszakáját, a francia kultúra jegyében.
A Savaria Múzeum a Smidt Múzeummal és a Vas Megyei Levéltárral közösen kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.
Az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház "Alvilági utazás"- nevű izgalmas programokkal várja a vendégeket.
Sopronban a Központi Bányászati Múzeum, a Ligneum NymE Látogatóközpont és négy helyszínen a Soproni Múzeum csatlakozott.
A zalaegerszegi Múzeumok Éjszakája programsorozat idén is több helyszínen várja a látogatókat. Az érdeklődők egy belépőjeggyel vehetnek részt a Göcseji Falumúzeum, a Zala Megyei Bíróság és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem rendezvényein, kiállításain.

Bővebb információ: www.muzej.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr945372005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása