Ezer egy éjszaka- Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztivál

2013. szeptember 05. 14:34 - I ♥ NYUGAT

Mosonmagyaróvár, 2013. szeptember 13-15.

Egy kaland sokféleképpen kezdődhet: egy diszkó táncparkettjén, egy vasúti kocsiban vagy éppen egy tánciskolában. Persze vannak kevésbé szokványos kezdetek: például a híres Seherezádéval a király terve az volt, hogy a nászéjszaka után lefejezteti, de a hölgynek más elképzelései voltak: elkezdett egy mesét, de nem fejezte be, így kényszerítve a királyt, hogy másnap is akarjon mesét hallgatni, természetesen ezt az estét is egy be nem fejezett történettel zárva. Ez így ment ezeregy éjszakán keresztül, míg a király végül megkímélte Seherezádé életét. Mindenki jól járt: Seherezádénak megmaradt a feje, a királynak a felesége, az utókornak meg a mesegyűjtemény.
Az én kalandom a mosonmagyaróvári Borclub étteremmel egy sárgadinnye levessel kezdődött: egy forró nyári napon tértem be az étterembe és fogyasztottam el a kiváló levest, és a többi fogás közötti kalandozás is szerfelett kellemes volt. Nem véletlen, hogy az étterem falán díszelegnek a minőségi díjak, és nem véletlen, hogy ez az étterem az egyik főszervezője a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválnak. A fesztivál helyszíne a Szigetköz fővárosa, a Vár környéke, ahol a magyar kultúra elfeledett szépségei is ott lesznek, hiszen az eredeti magyar portékákat várják a vásárra. Gazdapiac, kézműves vásár, borfalu, gyermekprogramok és kalandpark szórakoztatják az érdeklődőket. A borok, pálinkák, sajtok, őstermelői termékek kedvelői sem csalatkoznak, a szervezők szeretnének a kedvükben járni és a megszokott vásári portékák mellett kézi készítésű termékeket is bőven találnak majd.
Lesz rekord-kísérlet is: ezren fognak borkóstolni péntek délután. Gondoljanak bele: borkóstoló emberből ezer, egy éjszaka a buliban, az bizony nem kevés…

További információ: www.szigetkozfesztival.hu

Szigetköz_ízei1.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr285496528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása