„Fejedet hidegbe, lábadat melegbe, hasadat hígan, úgy élsz vígan”

2013. november 21. 15:34 - I ♥ NYUGAT

A magyar közmondások széles kínálata áll rendelkezésünkre, amely az egészség témakörét taglalja több oldalról is. Civilizációs betegségeink döntő része a helytelen táplálkozásunkból ered, érdemes odafigyelni egészségünkre, ahogy a közmondás is tartja: drága konyha a patika.
A mai orvostudomány vizsgálatai során újra visszakanyarodik a természeti népek táplálkozásához; a kész ételek kerülésével megszabadulhatunk az élelmiszer adalékoktól és mesterséges anyagoktól. A Kneipp módszer alappillérei közé tartozik az egészséges táplálkozás tudatosítása, mely különösen hangsúlyozza a zöldségfélék, gyümölcsök és tejtermékek fogyasztását. A teljes értékű élelem nagyon fontos az egészséges étrendben.
Egészséges táplálkozásunk, egészséges életmódunk hamar meghozza a kívánt eredményt: átalakul energiaháztartásunk, alvásunk kiegyensúlyozottá válik, nem is beszélve a betegségek speciális tüneteinek eltűnéséről.
Táplálkozásunk átalakításával szervezetünk valós igényeihez igazodhatunk, számos Nyugat-dunántúli szálloda speciális étrenddel, léböjtkúrával, laktózmentes ételekkel várja vendégeit. Látogasson el a bükfürdői Greenfield Hotel Golf&Spa-ba, a Hotel Piroskába, a sárvári Spirit Hotelba, a sárvári Danubius Health Spa&Resort  szállodába, a mosonmagyaróvár Thermal Hotelba és próbálja ki az egészséges táplálkozás szellemében összeállított menüajánlatokat vagy vegyen egy léböjtkúrát!
Hiszen ahogy elődeink szavaira gondolok, igazat kell adnom nekik: Többet öl meg a rendetlen eszem-iszom, mint a kard!
sauna1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Kneipp

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr695648072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása