Volt ok a derűre…

2013. november 21. 13:47 - I ♥ NYUGAT

„Borúra derű” – tartja a mondás és ennek igazságáról bárki meggyőződhetett, aki ősszel a Nyugat-Dunántúl derűs borászati és gasztronómiai rendezvényein járt. Ilyenkor még az időjárás sem jelenthet akadályt, a finom borok pedig kifejezetten áldásos hatással vannak a hangulatra…
Az ősz nem csak terményekben bővelkedik errefelé, hanem rendezvényekben is igen gazdag. A szeptemberi szüreti mulatságokon megalapozhattuk a jó hangulatot a zamatos borok, mustok kóstolásával. Sopronban a szüreti mulatság mellett ismét szurkolhattunk a leendő Kékfrankos Szakácskirálynak, aki a legjobb, Kékfrankossal készült ételt főzte meg a lelkes rajongók biztatása mellett a PannoMánia fesztiválon. Zalaegerszegen a Belvárosi Szüret és az ország különböző tájegységeiről érkezett borászok hódították meg a városközpontot, no meg a látogatók szívét és ínyét. A szüretek sorát a Kőszegi Szüret folytatta, ahol a kőszegi borokon túl mókás maskarákba öltözött felvonulók fokozták a derűs hangulatot. Mosonmagyaróváron nem aprózták el a dolgokat: a Szigetköz ízei, Vármegye borai elnevezésű rendezvényen a vármegye boraihoz sok finom falat is dukál. És ha már a finom falatoknál tartunk: Nagykanizsán mindent vitt a dödölle, az Őrségben a tök, Velemben a gesztenye, Kőszegen pedig a Natúrpark Ízei a róluk elnevezett fesztiválokon. Szóval Aigner Szilárd köszönését kissé módosítva: "derűs őszt" kívánunk  a Nyugat-Dunántúlon – jövőre is!
Dödölle_Fesztivál2.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: derű ború

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr405647904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása