Újévi köszöntő Weöres Sándor nyomdokán

2014. január 03. 10:04 - I ♥ NYUGAT

„Pulyka melle, malac körme/ liba lába, csőre / Mit kívánjak mindnyájunknak / az új esztendőre?
Tiszta ötös bizonyítványt, / tiszta nyakat, mancsot / nyárra labdát, fürdőruhát, / télre jó bakancsot.
Tavaszra sok rigófüttyöt, / hóvirág harangját, / őszre fehér új kenyeret, / diót, szőlőt, almát. /…/”

Így kezdődik a Nyugat-Dunántúl híres szülöttének, Weöres Sándornak újévköszöntő verse, amihez lelkesen csatlakozik régiónk is. Hiszen mi mást kívánhatna a „virágos régió” tavaszra az ide látogatóknak, mint sok-sok kellemes sétát virágos falvainkban, városainkban, arborétumainkban, nemzeti és natúrparkjainkban. Sőt! Hogy fokozzuk a virágos kedvet, jó szívvel ajánljuk „virágos” rendezvényeinket: a Szombathelyen áprilisban zajló Herényi Virágutat és az Őrségben Pünkösd táján megrendezett Virágzás Napjai rendezvényt. Weöres Sándorral egyetértésben - és azt kiegészítve - télre-nyárra javasoljuk a „labdát, fürdőruhát”: gyógy- és élményfürdőink ugyanis minden évszakban aktuális kínálattal csábítják a vendégeket. Az egyre bővülő szolgáltatások és attrakciók valamennyi korosztály igényeit igyekeznek kiszolgálni, így a fürdőzés már nem csak az idősebb korosztály privilégiuma, hanem élményteli kikapcsolódás az egész családnak. Őszre „diót, szőlőt, almát” kívánunk, sőt tököt, gesztenyét és mézet, mert ekkor a betakarított termések apropóján számos gasztronómiai rendezvény – szüreti programok, Őrségi Tökfesztivál, Velemi Gesztenyeünnep, Natúrpark Ízei fesztivál - csalogatja a vendégeket finom falatokkal, helyi specialitásokkal, amiket szintén kár volna kihagyni. Persze ne feledkezzünk meg a régió legújabb attrakcióiról sem – celldömölki Vulkánpark, győri Mobilis Központ, mosonmagyaróvári Futura Látogatóközpont, soproni Ligneum Látogatóközpont, egervári Reneszánsz Látogatóközpont - melyek ideális célpontjai lehetnek egy családi kirándulásnak.

Egyszóval utazást, pihenést, kikapcsolódást és rengeteg élményt kíván 2014-re minden ide érkezőnek Nyugat-Dunántúl, az „erőt adó régió”!

imbackgr.php.jpgA kép forrása: http://www.kepafalon.hu/festmenyek_Torban_Eszter_Tunde_Negy_evszak_kid_83827.html

Szólj hozzá!
Címkék: Weöres Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr335724176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása