Szerelmes Valentin a Nyugat-Dunántúlon

2014. február 07. 12:08 - I ♥ NYUGAT

„Nekem szerelmes Uram” - Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás szerelmes levelezése megtalálható a Nádasdy Ferenc Múzeumban, Sárváron. Kanizsai Orsolya a kor hagyományaival szakítva, időt és energiát nem kímélve tanult meg írni és olvasni, hogy szerető férjével levelezni tudjon. A sokak által érdekházasságnak hit esküvő mögött valós érzések, szerelem húzódott.
Az esküvőre csak 1535-ben került sor, amely az évszázad esküvőjének számított és nem csak egy család, hanem az egész ország sorsát meghatározta. „Szerelmes Orsikám..” kezdetű levél egyértelmű bizonyíték, hogy az ország nádora, a fekete bég édesapja nem csak a nagy birtokok kedvéért, hanem kedves lényért vette el Kanizsai Orsolyát.
Valentin nap kapcsán a Nyugat-dunántúli szállodák egy romantikus hétvégére állítottak össze csomagajánlatokat, melyek közül kedvére válogathat honlapunkról:

http://itthon.hu/udulesi-ajanlatok/-/netaview/1497843/telness-3-4

nfm437.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr675803557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása