Győri legendák nyomában...

2014. március 19. 09:40 - I ♥ NYUGAT

Ki ne hallott volna a lőcsei fehér asszonyról Jókai Mór romantikus hősnőjéről, vagy Nagy Lőrincné boszorkányperéről, illetve Mária főhadnagy életéről? Akit érdekelnek e történetek hiteles dokumentumai, igaz forrásai látogasson el Győrbe. A városi levéltárban Győr legendái nyomában kiállítás nyílt. 1600 óta őrzik itt a város iratait. A dokumentumok átvizsgálása során mára kiderült, hogy bár a legenda szerint a lőcsei fehér asszonyt haza árulás juttatta vérpadra, igazából az ok a haszonlesés volt. Ma már azt is bizonyítani lehet, hogy Győrben a káptalandombi temetőben helyezték örök nyugalomra.
A lőcsei fehér asszony, Mária főhadnagy és még több legenda főszereplőjének igaz története várja a látogatókat a győri levéltárban május végéig.

Forrás:www.gyorplusz.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr115869141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása