Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe a Göcseji Múzeumfaluban

2014. március 25. 14:20 - I ♥ NYUGAT

2014. Március 29.
A gyümölcsoltás idejét a paraszti világban egyházi ünnephez kötötték, mert ekkor volt kedvező az időjárás. A tavasz visszavonhatatlanul megjött, a madarak csicsergenek, szombaton induljunk ki mi is a természetbe, látogassunk el a Göcseji Múzeumfaluba!
A gyümölcsfák oltásának korszerű technikáját mutatja be a Göcseji Természetvédelmi Alapítvány Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a zalaegerszegi Göcseji Múzeumfaluban.
A rendezvényen a gyümölcsfák oltásához vad alanyt biztosítanak a szervezők (almához, körtéhez, cseresznyéhez, szilvához). A látogatók kis mennyiségben magokat vihetnek magukkal, amit szívesen ajánlanak másoknak termesztésre. A természetbarátok, kertészet iránt érdeklődők biztosan nem fognak unatkozni.
A rendezvény kirakodóvásárral, különleges programokkal és gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat!

göcsej falumúzeum.jpg

Forrás:www.zmmi.hu

komment
Címkék: Göcsej

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr365878452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása