Medvehagyma Fesztivál Balfon

2014. április 08. 15:53 - I ♥ NYUGAT

Barna medvéket nem várnak a szervezők!
A medvehagyma nevét onnan kapta, hogy a barna medvék kedvelt elesége, gyakran még a föld alól is kiássák. A medvehagyma más nevén vadfokhagyma, melynek hagymáját a fokhagymáéval hasonlóan hasznosítják. Leveleit tavasszal, virágzás előtt szokás szedni. Sajnos idén a korai virágzás miatt a szedés elmarad!
Balfon, 2014. április 12-én kerül megrendezésre a Medvehagyma Fesztivál, ahol ismertető előadást hallhatunk a medvehagymáról, Méhes Csaba pantomim műsorát nézhetjük meg, nemezműhely, mese, játék és kézműveskedés várja a kisebb érdeklődőket.
Délután sem unatkozunk,koncerteket hallgathatunk, kezdve a Méhekkel, Black in Rock és a Fajkusz banda szórakoztatja a közönséget este. Egész nap Terülj-terülj asztalkám! Medvehagymás ételkóstoló és minden, ami medvehagyma……a belépés díjtalan.

20120126185958_dscf7105.jpg

komment
Címkék: medvehagyma

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr885987991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása