AKÁCIÓ!- Aladdin Lámpamúzeum

2014. június 12. 08:00 - I ♥ NYUGAT

Az iskolai táblára felkerült az utolsó előtti betű; már csak egy betű, már csak egy nap és valóban nyári szünet. Már szinte mesébe illő, de igaz, valóban lesz idén is nyári szünet.

aladdin.jpg

Most nem a mesék világába, hanem Fertőszéplakra kalauzollak Téged, ami 2001 óta a Fertő-táj Világörökség része. Itt egy tornácos parasztházban található a Közép-Európában egyedülálló Aladdin Lámpamúzeum. A kiállított tárgyak megtekintése során megismerkedhet a látogató azzal a hatalmas változással, amely a vasúti közlekedés hőskorától napjainkig végbement.

A Fertő tó környéke számtalan lehetőséget kínál akár egy hosszabb családi nyaralásra is vagy a haverokkal egy kerékpáros, hajókázós, bulizós, pihenős, fürdős, borkóstolós hétvégére. A regényes hírű, többek között Jókai Mórt is megihlető tó kedvelt úti célja a látogatóknak. A Fertő-Hanság Nemzeti Park tanösvényekkel, vezetett túrákkal, kenutúrákkal, bemutatóhelyekkel igazi élmény a természet szerelmeseinek. Kiváló program egy kis vonatozás a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton, majd a Széchenyi István Emlékmúzeum megtekintése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr436295769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása