7. Soproni Tündérfesztivál 2014. június 28.

2014. június 20. 13:23 - I ♥ NYUGAT

Ez a tündérek soproni ünnepe, egészen pontosan a Lőverek, a Fertő-Hanság és a harkai síkvidék tündéreinek és manóinak ünnepe, amire meghívják a környékbeli embergyerekeket is. És mivel az emberek is családokban élnek, az ünnepen felnőttek is vannak szép számmal.A helyszín Sopron egyik legszebb parkja, az Erzsébet-kert, melyben patak csörgedez, az árnyas fák alatti pázsiton pedig remek játszóhelyek várják a látogatókat.
A tündérünnepet az előző héten mindig megelőzi legalább egy vonulás. A vonulás adja hírül az embereknek, hogy közeledik a nagy nap, készülődjenek. A tündérek, a manók és az emberek hosszú sorokban masíroznak Sopron utcáin - általában manódobosok adják az ütemet. Azok a gyerekek, akiknek eddigre már elkészült a viseletük, megmutatják ezen az eseményen. A tündér- és manónemzetségek saját zászlóik alatt, az embergyerekek szüleikkel, babakocsistul vonulnak. A VII. Tündérfesztiválhoz kapcsolódó Vonulás időpontja: 2014. június 20., 17.00. Indulás a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központtól.

Forrás,bővebb információ: www.prokultura.hu

 

_tunderplakireszletes-sra3_v7_w.jpg_tunderplakireszletes-sra32_f5mp-bc2c-1399885084.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr466389389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása