Top 3 íz a Nyugat-Dunántúlról

2014. július 14. 16:28 - Tencsi

1. Nagykanizsa és a dödölle

Olcsó, finom, magyaros. A jó dödölléhez egy kevés krumplin, liszten, són, zsíron és tejfölön kívül nem sok mindent kell. A krumplit kockára vágva megfőzzük és a vízzel együtt összetörjük. A hozzávalókat – a tejföl kivételével – összekeverjük és forró olajban, kanálnyi adagokban kisütjük. Tálalhatjuk teföllel, szalonnapörccel, pirított hagymával de akár vadhúsok mellé is kiváló fogás.

burgonya.JPG


Ha mégsem otthon próbálnánk ki ezt az ezerarcú krumplifánkot, akkor arra a legjobb hely erre Nagykanizsa! És ha már ide indulunk, tegyük mindezt gőzössel a csömödéri kisvasúton, járjunk egyet a milleniumi sétakertben, vagy lazítsunk egy jót az uszodában.

Vendélátóhelyek Nagykanizsán >>

2. Kapuvár, perec, böllérmáj

A Rábaközi perec az egyik legkülönlegesebb péksüteményünk: a soktojásos tésztát nem dagasztják, hanem egy speciális perecverővel habosra verik. Enyhén édeskés ízű, különösen omlós csemege, amelyet régen húsvét táján készítettek.

 

A böllérmájban nem csak máj, velő is van. Jellegzetes ízű, zsíros étel – húsimádóknak egyenesen kötelező!

És ha már így egymásra talált édes és sós induljunk mi is párosával kapuvárra, ahol mindkét finomságot megkóstolhatjuk.

Vendéglátóhelyek Kapuváron >>

3. Velem, gesztenye

Tüskés, mégis szelíd – ilyen a velemi gesztenye. Tortának, süteménynek, kalácsnak vagy akár csak egyszerűen pürének is kiváló, a helyiek pedig szinte bármilyen finomságot el tudnak készíteni belőle. Októberben a településen látványos gesztenyeünnepet szerveznek, de Velem sokkal több meglepetést is tartogat még.

A környéken még él a Szent Vid kultusz és itt futott az egész környéket ellátó, római kori vízvezeték. De találunk itt tanösvényt, natúrparkot és történelmi emlékhelyet is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr736507931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása