Savaria Történelmi Karnevál – 15!

2014. augusztus 12. 09:48 - I ♥ NYUGAT

Aki járt már a Savaria Történelmi Karneválon, sosem felejti el annak különleges atmoszféráját. Itt mindenki jókedvű, barátságos, sokan római tógában, tunikában járják végig a fesztivál helyszíneit. Az egész olyan, mint egy hatalmas szabadtéri ’jelmezbál’.

A Savaria Történelmi Karnevál (augusztus 21-24) nem csak Szombathely, de Közép-Európa egyik legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok elevenednek meg. A rendezvény létjogosultságát a fennmaradt római sírkövek, oltárok, feliratok, régészeti leletek igazolják, bizonyítékául annak, hogy a város Pannónia fontos polgárjogú települése volt.

A Karnevál helyszínei – a Történelmi Témapark, a Borok Utcája (Via Vinorum), a Kalandvár (Campus Ludendi), a Művészetek Utcája (Via Paladia), az Öreg Város Vására (Forum et mercatus), a Karneválszínház (Teatrum Savarienses) – a jubileumi 15. évben is bőséges és színes programmal várja a látogatókat. A Történelmi Témaparkban az 1. század római harcászatától egészen a 17. sz. nyugat­európai zsoldos muskétásainak hadviseléséig terjed a kínálat. A Gáyer-parkban, a Campus Ludendiben minden a gyermekekről és a családokról szól: játék, móka, kézműveskedés, ismeretbővítés, vízi kalandok, színház és muzsika – mind a kicsikre és gyermeklelkű kísérőikre szabva. A Művészetek Utcájában képző- és iparművészek várják nyitott galériáikban az érdeklődő látogatót, akiket készséggel avatnak be műhelytitkaikba is. A város karneváli képét, atmoszféráját idén is meghatározza az Öreg Város Vásárának középkori hangulata, ahol az ország és a nemzet legkiválóbb mesteremberei és kézművesei kínálják szebbnél szebb, kiváló minőségű portékáikat. A Karneválszínház ezúttal az Olasz szalmakalap című darabbal szórakoztatja a nagyérdeműt.

A 15. jubileumi Karnevál két érdekességgel is szolgál: meglepetés-programmal várják azokat a 15 éveseket, akik a Karnevál időpontjában ünneplik születésnapjukat, valamint a jubileum apropóján megválasztják a Karnevál Tortáját.

Forrás: www.savariakarneval.hu

DSC_0722_1.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Savaria

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr316597125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása