Nyugat-dunántúli adventi naptár 23 – Via Maria - Vallási emlékek nyomában Kőszegtől Celldömölkig

2014. december 23. 08:00 - I ♥ NYUGAT

maria_ut_turistajelzes.jpg

Ó Kiscelli szent Szűz, ó szép Boldogasszony!
Engedd, hogy jóságod bennünk dalt fakasszon.
Téged dicsőítünk, Téged áldva áldunk.
Téged királynénkká újból kikiáltunk.

A karácsonyi ünnep küszöbén egy zarándokút felkeresését javasoljuk látogatóinknak. Európa egyik legfontosabb zarándokútja a hazánkon is átvezető Mária Út, mely a Nyugat-Dunántúlon Kőszeg közelében lépi át az országhatárt. Régiónkban 8 főbb állomás várja a zarándokokat. A Via Maria Nyugat-dunántúli szakaszán Kőszeg, Horvátzsidány, Csepreg, Vát, Csénye, Sárvár, Sitke és Celldömölk szakrális emlékei kínálnak lelki megújulást a zarándokoknak és túrázóknak. Az Alpokalja ékszerdobozaként is emlegetett Kőszeg kicsiny belvárosában megpihenhetünk a neogótikus Jézus Szíve templomban vagy a Jurisics téren egymás mellett emelkedő Szent Imre és Szent Jakab templomban. A Horvátzsidányt körülölelő erdőben a Peruska Mária erdei kegyhely nyújt felüdülést, lehetőséget a csendes elmélkedésre. Régiónk legismertebb zarándokhelyén a „kis Máriacellként” is emlegetett Celldömölkön pedig a Nagyboldogasszony templom várja a betérőket.
Természetesen az útvonal mentén számos, a turisták érdeklődésére méltán számot tartó látnivaló található. Az EDEN-díjas kőszegi Írottkő Natúrpark erdei, sétaútjai, a szelestei kastély és arborétum, valamint a megfáradt vándoroknak enyhet és erőt adó sárvári és celldömölki fürdő. A Mária Út bejárása maradandó élményt nyújt túrázóknak, hitkeresőknek és vallásos embereknek egyaránt.

Bővebb információ: www.mariaut.hu

http://itthon.hu/magyarorszagi_turisztikai_informaciok/-/article/14216/nyd-kultura-maria-ut-%E2%80%93-vallasi-emlekek-nyomaban-koszegtol-celldomolkig

celldomolk_nagyboldogasszony_templom.JPG

Szólj hozzá!
Címkék: Mária út

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonnyugatdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr56994453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása